|

Buna, TPU! Am sanse sa raman însărcinată, deși am menstruatia foarte rar?

Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Un indiciu important care îți arată că ești în perioada fertilă este secreția cervicală, acel mucus care este eliminat zilnic prin vagin. Dacă ești atentă la semnele date de corpul tău și notezi totul într-un calendar menstrual, vei observa următorul detaliu: în primele zile de după terminarea ciclului menstrual, secreția vaginală va fi foarte redusă. Apoi, această secreție va deveni din ce în ce mai abundentă. Multe femei o compară ca aspect cu albușul de ou. În aceste zile are loc ovulația, iar șansele tale de-a rămâne însărcinată sunt foarte mari.
Un alt semn important care indică ovulația este creșterea temperaturii bazale. Aceasta se măsoară vaginal, cu ajutorul unui termometru special, în fiecare dimineață, înainte să te dai jos din pat. În zilele de ovulație, temperatura bazală crește ușor. Pentru a putea observa un pattern, va trebui să-ți măsori temperatura bazală timp de câteva luni, zilnic.

Ține cont că perioada cea mai bună pentru a avea un contact sexual, dacă vrei să rămâi gravidă, este cu aproximativ 5-6 zile înainte de ovulație, deci înainte ca temperatura bazală să înceapă să crească. Asta deoarece spermatozoizii au nevoie de timp să ajungă la ovul și să-l fertilizeze. Spermatozoizii supraviețuiesc 7 zile în corpul unei femei, însă ovulul trăiește o singură zi. Dacă vei face sex chiar în ziua ovulației, șansele de-a concepe sunt de doar 5%. Notează în acest calendar menstrual zilele în care ai avut ovulație și compară-le de la o lună la alta. O soluție mai bună este să folosești un test de ovulație, acest test va detecta hormomul LH din urină, al cărui nivel crește cu 24-48 de ore înainte de ovulație. Astfel, aflând care sunt zilele în care ai ovulație, le vei putea nota într-un calendar menstrual și va fi mai ușor să ții astfel evidența ciclului tău. Testul este similar celui de sarcină, însă arată rezultatul pozitiv cu o zi înainte ca ovulația să aibă loc.
Un control la medicul ginecolog nu trebuie omis, mergi pentru un tratament hormonal pentru ați regla menstruația.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai ciclul menstrual neregulat ai sansele mai mari sa ramai insarcinata caci nu stii exact cand se produce ovulatia.
Iti recomand un control la ginecolog pentru niste analize mai aprofundate. Cere de la medic sa iti faci analiza AMH - rezerva ovariana si apoi vei vedea ce tratament iti va da.

| explică (pentru MihaelaDart):

Deci in concluzie ovulatia se produce indiferent daca efectiv menstruatia curge sau nu. Multumesc!