|

Buna TPU, as avea o întrebare.

Deci îl am pe tata socru care bea foarte mult, este alcoolic de mai bine de 8 ani si nu vrea sa se lase de băut.

As vrea sa ii cumpăr niste pastile antialcool dar am auzit ca sunt unele care îl pot face sa înnebunească, dacă știe cineva denumirea lor îmi puteți spune va rog, ca nu vreau sa ii fac rău.

Vreau doar ceva prin care el sa se lase de băut, dar sa nu pățească nimic si nu stiu cum se numesc, ca sa știu sa nu cumpăr

Ma gândeam sa cumpăr ceva BIO.

Sta singur si de multe ori vecinii ne suna sa ne spună ca iar a căzut sau ca iar era sa dea mașina peste el.

Mereu își pune viața in pericol si îmi pare rău ca nu prea am cu ce sa îl ajut dacă el nu vrea sa se lase dar mi-e ca pătește Doamne ferește ceva asa ca va rog frumos sa ma ajutați.

Dati-mi denumirea pastilelor pe care sa nu le cumpăr si dacă știți de care ar trebui sa cumpăr.

Mulțumesc mult

9 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Cica nu vrei sa ii faci rau, dar ii cauti pastile recomandate pe un forum unde media de varsta e de 12 ani. Lool.
Problema lui se rezolva prin internare intr-o clinica de dezalcoolizare nu prin pastile minune recomandate de copii pe net.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu există un tratament eficient în afara cazului când bolnavul conștientizează că are o problemă și dorește sincer să scape. Altfel, poți să-l duci și la dezalcoolizare - tot la băutură se-ntoarce.
Nu-i da nicio pastilă - poți să-i faci mai rău decât dacă-l lași așa.
Cel mai bine ar fi să găsești pe cineva să aibă grijă de el - hrană, hidratare (apă; da! asta e culmea! dar pentru „procesarea" alcoolului e nevoie de multă apă!), mai oprit de la excese etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pastile antialcool? Mai bine vorbesti cu matusa sa nu mai fie o scorpie si o sa se lase si el de baut. De ce crezi ca beau barbatii, ha? Ca sa uite de nemernica de linga ei care le maninca sufletul in aproape toate cazurile, de aia!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce interesant ca vrei mai ales numele pastilelor care ii fac rau, in loc sa vrei numele unor pastile care sunt chiar bune.
Oricum, nu exista pastile fara efecte secundare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Goete):

Pentru ca sunt atâtea pe internet mam documentat si eu puțin înainte si sunt atâtea feluri sub diferite forme pastile ceaiuri chiar si sirop unele sunt BIO făcute pe baza de planta dar nu am găsit răspunsuri concrete
La fel cum a spus o doamna mai sus știu ca de a unde poți sa inebunesti si nu as dori sa ii cauzeze ceva as dori doar sa se las de băut
Dacă nici asa nu merge chiar nu mai am ce sa ii fac
Este ușor sa judeci dar nu sti cum ne simțim când mergem pe a el si îl găsim bă zgâriat bă lovit
O data l-am găsit cu toată partea stânga a fetei învinețită pentru ca a căzut si a dat cu capul
Dar asta nu știe nimeni

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Adina123321):

Ce repede i s-a vindecat vineteala daca nu stie nimeni.
Eu am spus doar ca e ciudat caninsisti in numele unui medicament despre care tu ai informatii ca i-ar face rau - cica pentru a nu il cumpara, din greseala; in loc sa insisti pentru numele unuia care e mai efectiv si are mai putine probabilitati de a-i face rau. De aici, pentru mine cel putin, e super clara intentia ta. La asta se aduna faptul cs nu consulti un medic, ci ne consulti pe noi sperand ca stim ceva nociv.
Bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ma mira atata naivitate din partea ta. Cum crezi ca daca ii dai o pastila scapa de alcoolism? Sunt pastile care au ca principiu de functionare efectul placebo, e o bucatica mica de zahar.
Nu exista pastile care sa stopeze un viciu, trebuie sa vrea el.
Citeam undeva o metoda simpla, dar de durata. Ca sa se lase treptat, sa nu intre in fibrilatii.
De exemplu, sa spunem ca bea o sticla de alcool pe zi. In acea sticla pui o pietricica si toata saptamana bea alcool cat o pietricica mai putin.
In saptamana 2 mai adaugi o pietricica, si o saptamana intreaga va bea cu 2 pietricele mai putin.
In sapt 3 3 pietricele si tot asa, pana se umple sticla.
Intelegi ce vreau sa spun, oare? Se reduce doza de aalcool treptat, si se mentine o anumita perioada, apoi se mai reduce putin si tot asa. E de durata, trebuie sa stii cat bea exact, sa nu grabesti lucrurile, si sa vrea si el.
Daca nu vrea, atunci trebuie sa accepti ca e un alcoolic in familie si sa faci in asa fel incat sa nu te afecteze.
Nu trebuie sa vrei tu, trebuie sa vrea si el. Impreuna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La dezalcoolizare nu vrea pentru ca i-am mai propus
Dar mie ca intr-o zi o sa ma sune cineva si o sa îmi spună ca e mort si chiar dacă e doar tata socru țin enorm la el
Am mai auzit cazuri in care cu niste pastile oameni sau lăsat de băut.
Ori cum văd ca răspunsurile sunt diferite celor care mi-ați dat sfaturi bune va mulțumesc din suflet dar ceilalți care preferați sa judecați fără sa stii mai exact cum sta treaba îmi pare rău sa va spun dar nu aveți ce caută pe TPU caci TPU este întocmai pe tru a pune niste întrebări nu pentru a fi judecat
Tata socru este divorțat si bea dinainte si nici dupa nu sa lăsat
Pur si simplu s-a apucat din cauza anturajului
Sunt unele pastile BIO care am inteles ca chiar funcționează dar doream părerea mai multor oameni pentru ca nu as dori sa cumpăr chiar ori ce
Oricum vreau sa întreb si medicul de familie sa vedem ce îmi prescrie dar in ziua de azi nici in medici nu prea poți sa ai ai începere
Mulțumesc celor care au știu Sami dea sfaturi fra sa judece

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

D-ul la dezalcoolizare, nu-i da pastile ca nu sunt bune. Asa am avut eu un vecin care nevastă-sa ii dăduse pastile și a înnebunit de la ele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează