| PetrusEmanuelMihai a întrebat:

as dori sa stiu prin CE SE DEFINESTE Amnezia? Eu cunosc ca fiind o tulburare a memoriei in urma unei lovituri puternice la cap care se spune ca pacientul isi revine doar daca acesta este lovit pentru a 2 a oara in cap.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Amnezia este o tulburare de memorie, in care pacientul isi pierde, partial, sau complet memoria, reversibil sau ireversibil. Apare rar in urma loviturilor puternice la cap, de obicei apare mai frecvent in ura unor accidente vasculare cerebrale sau a unor afectiuni neuro-psihiatrice. Pacientul nu isi revine niciodata daca este lovit pentru a doua oara (a doua lovitura ori il omoara, ori ii agraveaza starea). Isi poate reveni spontan, cand creierul se vindeca, cu tratament sau, in cauzele psihiatrice (cand pacientul nu are leziuni cerebrale si mecanismul amneziei este functional) isi poate reveni (foarte foarte rar documentat) in urma unui eveniment declansator (o emotie puternica, intalnirea cu o persoana foarte importanta, etc)

Bula
| Bula a răspuns:

Gresit.
Amnezia este intr-adevar pierderea memoriei, care poate fi cauzata nu numai de lovituri, poate fi partiala sau totala si poate avea durata mai scurta sau mai lunga, dupa gradul de afectare a creierului.

| Donsavas a răspuns:

Este o tulburare de memorie provocată de o traumă la nivel cerebral ce ii afecteaza psihicul. Poate fi o lovitura, o sperietura sau o intoxicatie cu droguri. Nu contează. De obicei, suferinzii nu si mai revin dupa fiindca acele conexiuni nervoase sunt pierdute si informația se sterge.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pierderea parţială sau totală a memoriei.

Apare în cazul unui traumatism puternic, lezarea centrilor nervoşi ai memeoriei în acdrul unui accident cerebral sau a unei tumori, infecţii cerebrale, degenerescenţe, hemoragii, sau chiar în stadii mai avansate de alcoolism, prin deficit de vitamina B1 (sindrom Korsakov).

Amneziile apar şi în urma unui episod de epilepsie, boli psihiatrice, emoţii foarte puternice. Unele medicamente de tip benzodiazepine au acest efect advers sau dacă sunt administrate neconform indicaţiilor pot duce la diferite tipuri de amnezie.

Se tratează în principal cu ajutorul şedinţelor de terapie la psiholog sau cu anumite medicamente ce pot stimula memoria şi circulaţia cerebrală.

| zăGhost a răspuns:

Ultima parte e complet falsa. Amnezia poate aparea ca urmare a mai multor factori, de exemplu ca urmare a acccidentelor de masina (nu numai), unde lovitura la cap este foarte puternica, in demente, in anumite boli fiziologice. Ca urmare a unui accident, pacientul poate sa isi piarda amintirile evenimentelor care s-au petrecut in trecut (inainte de accident) sau poate sa ii fie afectata memoria de stocare, el nefiind capabil sa isi mai construiasca amintiri noi si traind astfel in trecut. In demente, amnezia apare de obicei ca nerecunoastere a familiei, a casei, a anului in care suntem sau uitarea unor deprinderi (de exemplu, sofatul, gatitul etc).