| vmalex21 a întrebat:

Buna TPU.Astazi mi-au sosit ochelarii de vedere(pentru miopie) la Optica.Pentru început ar trebui purtați tot timpul sau cateva ore de acomodare? Doctorita a recomandat purtarea lor permanenta(si ea are miopie), opticianul a recomandat numai atunci cand conduc sau am nevoie de vederea la distanta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"ochelarii de vedere(pentru miopie) la Optica.Pentru început ...ar trebui purtați tot timpul? Doctorita a recomandat purtarea lor permanenta"

preferi să intrebi niște cizmari sau asculți de medic? Pentru primul caz, ai mai sus "recomandările" lor

| batranulintelept77 a răspuns:

Mie mi-a fost recomandată purtarea continuă și mă țin de ea. Desigur, nu am nevoie mereu, dar uite că purtându-i mereu am reușit să îmi stabilizez vederea și acum văd rezonabil.

| Anuket a răspuns:

Miopia crește în timp chiar dacă porți ochelari, chiar mai repede dacă ai dioptrii diferite, de aceea opticianul a recomandat doar pentru cazul în care e necesar.

| GeorgianaDiaconu a răspuns:

Eu i am primit azi spre exemplu la ora 11, cum am deschis coletul i am pus si nu i am mai dat jos. M am obisnuit chiar in ziua aia si am doptrii foarte mari tot cu -. Te obisnuiesti repede

| DanielDanny a răspuns:

Cateva zile poti sa ii mai dai jos daca simti sa ametesti sau te doare capul, pana te obisnuiesti, dar pe urma cel mai bine e sa ii porti in permanenta!

Nu ai dat prea multe informatii, depinde mult si de diferenta de dioptrii cu si fara ochelari! Daca nu vezi bine cu ei sa citesti sau sa lucrezi la calculator, atunci ii dai jos!

| aleee5262 a răspuns:

La miopie trebuie purtati tot timpul. Prima oara cand ii porti nu o sa ti placa cum vezi cu ei ( eu vedeam cu ei de ma durea capu primele ore) dar dupa o zi doua, te obisnuiesti