| JulieDeni19 a întrebat:

Ce mănâncare nu îngrașă și ce dietă îmi recomandați cu acea mâncare? Funda pentru cel mai bun răspuns laughing))

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

Fiecare aliment conține niște calorii pe care tu le acumulezi odată ce mănânci alimentul. Tot la fel tu consumi niște calorii zilnic ca să exiști (respiri, digeri alimente etc.) și ca să îți desfășori activitatea zilnică (poate faci sport, poate mergi până la magazin, poate faci curat prin casă, toate astea consumă energie). Caloriile pe care le consumi din mâncare pot fi fix cât ai tu nevoie ca să trăiești în ziua respectivă sau pot fi mai multe/mai puține. Dacă sunt mai puține, corpul ia calorii din depozite (slăbești), dacă sunt fix cât ai nevoie, te menții la greutatea actuală iar dacă sunt mai multe, corpul nu elimină caloriile alea în plus ci le depozitează (te îngrași).
Odată ce ai calculat necesarul ăla zilnic, începi să jonglezi cu alimentele și îți dai seama ce cantități/alimente te îngrașă și care nu. Poți să mănânci și alimente nesănătoase care să nu depășească limita aia calorică și să nu te îngrași, totul ține de cantitatea pe care o raportezi la necesarul tău. Că o să mănânci mult mai mult și o să fii și mult mai sănătoasă fizic și psihic dacă îți scoți caloriile din mâncare "curată" e complet adevărat, dar nu poți spune că mâncarea nesănătoasă te îngrașă, te îngrașă cantitatea totală de calorii pe care le ingerezi, indiferent de sursa lor.

| RAY a răspuns:

Legume,poti consuma care vrei tu ca nu ingrasa, si fructe ca mere,capsuri,lubenita,cirese,visine, piersici, rosi, portocale, mandarine

| Sekim a răspuns (pentru RAY):

E partial adevarat daca gandesti in toate modurile. Daca exagereaza cu ele se ingrasa, dar asta ar insemna sa intreaca numarul de calorii pe care il consuma corpul lui.
Ideea e ca, tot ce ai spus tu acolo pot cauza ingrasarea pentru ca si alea contin calorii, nu multe, dar contin. Daca faci abuz de ele si mananci multe dupa mesele obisnuite.

| RAY a răspuns (pentru Sekim):

Vreau sa vad si eu ingrasare din legume

| Sn4k3 a răspuns:

Poti slabi doar prin deficit caloric. Evita carbohidratii simpli si grasimile nesanatoase. Poti si ar trebui sa mananci pentru o dieta echilibrata proteine, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase.

| cristimihailov a răspuns:

Orice este in exces, nu ajuta.

Tot ceea ce faci obligata de o situatie sau conditie te vei opri sa mai faci in viitorul apropiat.

Dar gusturile se pot antrna. Sfatul meu oersonal ar fi sa ramai cat mai aproape de natura, ca mancare. Cat mai putin procesata. Si sa nu vina de la animale ar fi ideal.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Există doar alimente cu mai puţine calorii dar în fapt TOATE alimentele conţin calorii, numai apa e non-calorică.

| 0x11111051 a răspuns:

Salatele. Caesar ex.

| Daz01 a răspuns:

Poți încerca să mănânci piept de pui făcut fără ulei (grătar, grill, etc.). Iar ca dietă poți încerca dieta Ducan.