| jose1234 a întrebat:

Bună, TPU. De ceva timp am o problemă cu transpirația. Transpir în fiecare zi sub braț, chiar și atunci când este frig. De obicei port un maieu, o bluză și o geacă. Dar la 3 grade nu mi se pare normal să transpir la cum mă îmbrac, mai ales pentru că miroase. Fac duș/baie o dată la 2 zile și mă spăl tot timpul cu gel de duș, dar și după duș mirosul încă persistă. Ce aș putea face pentru a scăpa de asta? Vă rog să îmi lăsați sfaturi utile. Cât despre doctor, am fost la medic și mi-a spus că nu am nimic. Mulțumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand spala-te in fiecare dimineata si seara. Nu exista, in igiena normala, spalat la doua zile. Bebelusul, de cand il iei din maternitate, se spala zilnic, seara, iar in momentul in care apare pubertatea (primul fir de par corporal, de exemplu) se trece automat la spalatul dimineata si seara. Rade-ti parul din axila, foloseste imediat dupa spalare un deodorant de tip Stick, poarte bluze de bumbac si schimba-le des (de 2-3 ori pe zi, practic nu iesi niciodata din casa cu o bluza pe care ai mai purtat-o inainte, fie si 10 minute)

| RoCkKiD a răspuns:

Putem sa ne dam cu parerea ore in sir dar eu zic sa mergi la un medic endocrinolog, el iti va putea spune exact de ce se inatampla. Pana atunci incearca sa nu folosesti deodorant ci antiperspirant care sa fi aplicat seara (sa aiba timp sa mai astupe din pori).

| HazelEyes77 a răspuns:

Multe persoane se confrunta cu aceasta problema. Incearca sa te speli zilnic la subrat si imbraca te corespunzator mediului in care iti desfasori activitatea. Cumpara de la farmacie Perspirex sau Transpiblock care sunt eficiente in caz de transpiratie in exces ca sa nu te mai simti jenata de problema asta. Bea 2 cani de ceai de salvie deoarece are efect benefic.

| FizZAleX a răspuns:

Si daca te îmbraci mai subtire?
Dacă porti pulover este posibil din cauza asta.
Încearcă un deodorant mai calitativ.
Eu unu nu folosesc deodorant si nu transpir. De îmbrăcat poate sa fie si -30 de grade afara imi iau un tricou si geaca de iarna si nu mie frig. Bine depinde si de varsta cu cât esti mai in varsta cu atât te îmbraci mai gros.