| dany179 a întrebat:


De ceva vreme am probleme cu somnul, ma pun in pat dar nu pot sa dorm parca sunt prea agitat, ma tot foiesc intr-una, nu pot sa tin ochii inchisi, dar nici deschisi, nustiu ce am, nu consum cafea, am renuntat si la xiocolata crezand ca asta e motivul, de adormit adorm greu, iat noaptea de cele mai multe oru ma trezesc tor din cauza ochilor care nu vor sa stea inchisi, cel mai grav e dimineata cand sunt foartr obosit. Ce sa fac sa simt iar ochii grei, sa pot dormi linistit, stiti voi atunci cand suntem obositi si orcat am incerca nu putem tine ochii deschisi si sa nu ma mai tot foiesc. dc nu simt oboseala seara la culcare ci dimineata dupa o noapte de asta cand somn - cand treaz.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

E chestie hormonala. Eu zic sa profiti de asta si sa citesti niste carti.

Mai e posibil sa-ti fie dereglat ciclul cicardian (tot pe baza hormonala), ceea ce nu e o drama mai ales ca la varsta ta glanda pineala iti e activa. Eu zic sa iei ceai de sunatoare si/sau tei cu vreo ora inainte de culcare. Te va calma suficient. In cel mai rau caz, iei melatonina.

4 răspunsuri:
| Kamakura a răspuns:

Cumparati o perna pentru ochi. E o chesrie care o pui pe ochi si ti tine inchisi si e si moale.

| OoBunnyoO a răspuns:

Incearca sa faci miscare in timpul zilei, iar inainte de culcare evita sa te uiti la televizor sau la un ecran luminos, citeste o carte sau o revista, pastreaza o lumina nu foarte puternica in camera si poti folosi o masca pentru ochi.
De asemenea, poti bea un ceai care sa contina valeriana (sper ca imi amintesc bine cum se numeste) sau o cana cu lapte caldut si miere.
Daca nimic din toate acestea nu functioneaza, mergi la farmacie si cumpara-ti pastile cu melatonina sau chiar melatonina pura. Melatonina este hormonul pe care il producem cand incepe sa ni se faca somn. Este posibil ca secretia ta de melatonina sa fie mai mica decat ar trebui asa ca poate are nevoie de un imbold. Ia melatonina asa cum este indicat pe prosprect si incearca sa iti faci un ritm pe care sa il respecti in saptamanile in care iei melatonia. Dupa ce vei inceta sa o mai iei somnul tau ar putea sa fi revenit la normal.
Daca nici atunci nu va functiona, viziteaza medicul de familie.

| dany179 explică:

Am luat niste magneziu, ma mai linistit, dar nu suficient, vreau sa dorm ca sunt un pic cam scund( 172-173) si as vrea sa ma cresc 3-4 cm si e cam frustrant la cat lapte si calciu am luat, fix la partea cu odihna unde tine de mine, nu pot sa o fac...
Lucian mersi pentru sfaturi, am sa le incerc!

| Vadean_Andrada_Lorenna_1990 a răspuns:

Trebuie sa faci miscare.