| Louisa28 a întrebat:

Buna TPU!
Dupa o operatie de cataracta persoana in cauza trebuie sa stea internata in spital? Sau asta depinde de fiecare caz in parte?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Maica-mea (avea 80 si ceva de ani atunci) a stat 3 zile cu totul. O zi inainte de operatie (pentru analize), ziua operatiei si o zi dupa. A primit un regim strict timp de 45 zile, fara aplecari, fara efort, fara baie ca sa-i intre apa la ochi, etc.

| Salontanul a răspuns:

@ romeo78. Aiurea! Raspunsuri la oha ca de obicei. La stat, la spitalul militar a stat maica-mea 3 zile cu totul.

| romeo78 a răspuns:

Perioada de internare standard este de 10 zile la un spital de stat.
Dar, medicul care face fișa de internare hotărăște perioada de internare, în funcție de diagnostic. Dar, perioada de internare în cazul unei operații se poate prelungi oricât este necesar pentru recuperarea pacientului, mai ales dacă ajunge pentru o scurtă perioada ATI.
Iar, referitor la cataractă, depinde de vârsta pacientului, cât este de cald afară, în salon, modul de operație.
Sănătate!

| Mosotti a răspuns:

Nu sta deloc in spital nimeni, dupa operatie, se duce acasa, vine a doua zi sa ii dea pansamentul jos de pe ochi.

| romeo78 a răspuns (pentru Mosotti):

Văd un răspuns pe lângă temă de la Salontanul, care mă ignoră, probabil ca să nu fie contrazis.
Îi spun că trebuie să meargă la clasa 1 să învețe să citească.
Eu am dat un răspuns la general, referitor la o internare.
Iar, referitor la operația de cataractă, să mulțumească lui Dumnezeu că a avut mama puternică și a putut fi externată în 3 zile! Dar, probabil că nu a aizit de complicații, probabil că nu a auzit de diverse operații, dar a comentat aiurea!

| Mosotti a răspuns (pentru romeo78):

Aia e, sunt si oameni care se supara daca-s contrazisi, da ignora ca prostul si la altii, un om destept invata si de la altii, nu e prost si respinge si alte pareri, dar asta e.
Mama mea nu a stat internata deloc, azi i-a facut dimineata operatia, a venit acasa, maine s-a dus, i-a scos pansamentul si gata.

Dupa cateva luni a facut si la celalalt ochi, si la fel a fost. Asa ca o zic din experienta proprie.

| Louisa28 explică (pentru romeo78):

Multumesc pentru raspuns!

| Louisa28 explică (pentru Mosotti):

Va multumesc pentru raspuns!
Matusa mea urmeaza sa se opereze in august, iar eu trebuie sa stau cu ea, deoarece este in varsta, iar eu nu stiam daca urmeaza sa fie internata sau nu, deoarece va mai avea o programare la medic si luna aceasta, pentru stabilirea detaliilor.
Va multumesc tuturor! Apreciez fiecare raspuns!