|

Bună TPU, îmi poate spune cineva dacă sindrom Turner este un handicap? Verișoara mea are acest sindrom și așa crede.

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dupa criteriile medicale de diagnosticare si incadrare a bolilor grave/dizabilitatilor fizice si locomtorii /afectiunilor psihice /malformatiilor congenitale grave sindromul Turner nu mai e considerat de ceva timp un handicap grav. Daca e diagnosticat din timp si cu ajutorul tratamentelor de tip hormonal fata/femeia poate duce o viata normala. Femeile afectate de acest sindrom au probleme cu crestere in inaltime la maturitate nu depasesc 1, 47 cm- si cu sterilitate datorita insuficientei hormonale care impiedica dezvoltarea corespunzatoare a ovarelor, lipsa menstruatiei sau ciclu anovulatoriu. Pentru fetele /femeile care se nasc cu aceasta afectiune de natura genetica unde unul din cromozomii X lipseste cu desavarsire sau partial fiind responsabil cu dezvoltarea gonadelor si a organelor reproducatoare poate reprezenta un complex si fiind in aparenta un pic altfel decat celelalte. Multa sanatate

| explică (pentru HazelEyes77):

Mulțumesc mult pentru răspuns, multă sănătate și ție.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Handicap din punct de vedere social ai cand consideră autoritățile competente. Personal vorbind, tin de ceea ce crezi tu sau simti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Donsavas):

Mulțumesc pentru răspuns

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează