| anonima188888 a întrebat:

Buna TPU! in aceasta seara am observat ca am o mica umflatura subraț care ma doare cand apas si cand intind bratul. azi m.am scarpinat subraț si facusem si o mica iritatie. e vorba despre ganglion, nodul sau un simplu cos? mentionez ca am 15 ani si ca in ultimele zile am fost stresatasad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Pare a fi un furuncul. Trebuie sa astepti sa se formeze si sa se sparga singur. Poti grabi acest proces, dar vezi mai multe sfaturi pe internet.
Nu rupe cosul si nu te scarpina in zona respectiva. Vindecarea poate dura mai mult decat daca il lasi in pace sa evolueze de la sine.

| anonima188888 explică (pentru dannyel86):

Nu stiu daca e furuncul ca in oglinda nu se vede nimic si cand am palpat aseara era sub piele sad imi e frica sa nu fie ganglion sau cancer de san, azi imi e teama sa mai ating locul.

| dannyel86 a răspuns (pentru anonima188888):

Asteapta sa vezi cum evolueaza.
Daca se retrage sau daca iese ceva la suprafata.
Te poti consulta cu medicul de familie, daca situatia te ingrijoreaza in asa masura incat iti perturba stilul de viata.

| dannyel86 a răspuns (pentru anonima188888):

"În 80% din cazuri, apariția unui astfel de nodul este un lucru normal ce nu provoacă probleme. Dacă descoperi că ți-a apărut un nodul în zona axilelor, nu trebuie să te sperii, deoarece este cauzat cel mai probabil de o formă de furunculoză."
https://dozadesanatate.ro/nodul-la-subrat-cand-ar-trebui-sa-te-ingrijoreze/

| anonima188888 explică (pentru dannyel86):

E problema ca imi e frica sa ii zic mamei ca ea e foarte sperioasa si nu vreau sa o îngrijorez sad am pus mana pana la urma si tot e acolo si doare dar parca mai putin, de vazut nu se vede nimic

| RacPac a răspuns:

Datorita zonei inchise... Frecare cu haina in tp umflatura aia o sa devina un cos

| anonima188888 explică:

Cum fac deosebirea dintre furunc si ganglion avand in vedere ca se simte ca o umflatura mica la subrat dureroasa la apasare si ma doare si cand strang de zona subratului. nu e o durere mare, e durere ca de cos dar ma dispera ca nu știu ce sa fac

| dannyel86 a răspuns (pentru anonima188888):

Nu te speria de cancer la san, ca te ingrijorezi degeaba.
"Aparitia furuncului evolueaza in mai multe faze. Debutul furuncului este sub forma unui nodul inflamat, cu edem local sau durere locala. Apoi, urmatoarea faza este ce de colectare a puroiului si evacuarea acestuia. Fistulizarea este insotita de intensificarea durerii. In absenta tratamentului chirurgical de specialitate, furunculul se vindeca, lasand o cicatrice inestetica."
https://www.medlife.ro/......-tratament

| anonima188888 explică (pentru dannyel86):

Am mai palpat azi si durererea e mai mica si mai e doar cand apas. o sa treaca de la sine?

| dannyel86 a răspuns (pentru anonima188888):

Avand in vedere ca durerea e mai mica, posibil sa se retraga. Urmareste evolutia umflaturii. Va trece de la sine, nu are de ales.

| BlueStars03 a răspuns:

S ar putea sa fie un cos sau furuncul. Vezi cum evolueaza.

| anonima188888 explică (pentru BlueStars03):

Pai, nu ma mai doare cand intind bratul dar imi e frica sa mai pun mana acolo si astept pana diseara la dus sa vad :/