| Andrusk2 a întrebat:


Joia trecuta am mers la oftalmolog după 1 an jumate deoarece nu mai vedeam bine. Da știu, este greșeală mea ca am mers după 1 an jumate dar amânăm de pe o zi pe alta. Problema care este? Am fost, ultima data aveam -2, 75 dioptria și am ajuns la -3, 25 la ochiul drept și -3, 50 la ochiul stâng cu astigmatism. Mi-am schimbat lentilele de la ochelari cu noua dioptrie și mi-am cumpărat și lentile de contact (sunt purtător de 3 ani). Bun. Am decis ca ochelarii sa ii port mai des iar lentilele când plec undeva. Ieri mi-au venit ochelarii și lentilele de contact cu dioptriile corespunzătoare. Cu ochelarii văd bine, limpede sa spun așa. Dar cu lentilele amețesc, văd cu "umbra". Nu înțeleg de ce deoarece am aceleași dioptrii, iar când am pus lentilele am pus exact dioptriile corespunzătoare. Este posibil sa îmi fi greșit doctorul rețeta, dioptriile? Sunt purtător de 3 ani de lentile și nu am avut niciun incident pana acum.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| SpiridusulTuca a răspuns:

Nu le-ai pus invers cumva?

| Dolyta a răspuns:

Daca ai luat aceleași dioptrii si la ochelari si la lentile, aici e problema

mie asa mi-a prescris medicul aceleași dioptrii si la ochelari si la lentile ceea ce nu mi se pare ok, pentru că ochelarii stau in fața ochilor si lentilele lipite pe ochi si la fel am si eu problema ca vad bine cu ochelarii dar cu lentilele nu pot sa focalizez bine si ma ia amețeala, vad totul asa ciudat cu ele si uneori am senzația de nisip in ochi