|

Buna TPU. Lucrez la o fabrică care nu imi permite sa imi iau câteva zile libere pentru ca nu vor șefii mai mari sa mi le dea. Am incercat sa imi iau concediu medical dar doctorul de familie mi-a spus că nu poate sa imi dea. Am citit ca doctorul poate sa iti dea concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru boli obișnuite sau de accidentarea. Intrebarea mea este: cum pot sa imi iau concediu medical pentru a putea sa imi rezolv problemele pe care le am? Dau funda. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu iti sugerez să schimbi medicul de familie. Alege unul mai înțelegător.
Sunt destui copii, ai căror părinti fac rost de adeverinte medicale (scutiri) fără să fi fost bolnavi.
Printre medicii de familie sunt unii care percep taxă, pentru orice adeverință medicală, iar alții ti-o eliberează pur si simplu, gratuit. Ține de bunăvoința lor.
Dacă nu, îți iei concediu fără plată pentru interese personale.

Art. 153. – (1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Este un conflict de muncă, mergeți la ITM și depuneți o reclamație! Iar, dacă aveți ore suplimentare, acestea pot fi renumerate financiar sau zile libere! Nu vă luați medical, căci vi-l pot imputa! Faceți o cerere scrisă la departamentul de resurse umane pentru învoire prin recuperare cu ore suplimentare, cereți număr de înregistrare, iar dacă vor refuza aceste lucruri, spuneți-le direct că veți face plângere la ITM pentru conflict de muncă!
Succes!

| a răspuns:

Nu poti sa-ti iei concediu medical pentru boli inventate, pentru ca nu risca nici un medic sa faca puscarie, scriind concedii medicale care pot fii contestate.
Aici nu-i vorba de incapacitate temporara de munca ci de o problema persoanal, care trebuie rezolvata. Daca erai cu adevarat in incapacitate de munac, trebuia a fii in spital, sau imediat dua spitalizare, cand concediul medical se pute da, fara probleme.
Problemele persoanle NU intra la "incapacitate temporara de munca"!
Dar poti sa faci cerere de concediu fara plata, pentru probleme personale si sa o inregistrezi la servicul de contabilitate al firmei unde lucrezi, fiind perfect legal.