anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna TPU mi-a intarziat ciclul doua zile,azi am facut un test de sarcina barza si a aparut o liniuta roz si a doua liniuta pot sa zic ca nu se vedea aproape deloc, ce inseamna asta? ce sfaturi imi dai?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
33 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mai repetă testul peste 3 zile.
Un test este negativ dacă este o singură linie, este sarcină dacă sunt prezente două linii.
Pa, pa.

| mona a răspuns:

Inseamna ca nu esti insarcinata

| Geanina64 a răspuns (pentru mona):

Si ce anume poate f? o raceala la burta? de nu mi-a venit?

| mona a răspuns (pentru Geanina64):

Posibil sa fie si raceala sau o simpla dereglare hormonala

| Geanina64 a răspuns (pentru mona):

Posibil,astept sa imi vina din clipa in clipa

| mimiwewem a răspuns:

Bună.
Dacă ți-a apărut o liniuță roz, și cealaltă nu se vede așa bine, nu ești însărcinată!
Sfatul meu e să fii atentă, ca să nu ai neplăceri:*.

| Geanina64 a răspuns (pentru mimiwewem):

Voi reface testul peste doua zile daca nu imi vine nici maine si nici joi

| mimiwewem a răspuns (pentru Geanina64):

Câte zile ți-a întârziat?

| Geanina64 a răspuns (pentru mimiwewem):

Trebuia sa imi vine pe 13-14, ca luna trecuta mi-a venit pe 15

| mimiwewem a răspuns (pentru Geanina64):

Trebuie să îți faci griji doar atunci când trece 9-10 zile de la întârziere.
Atât. stai calmă.

| Geanina64 a răspuns (pentru mimiwewem):

Multumesc mult:* asta incerc sa fac sa ma calmez si eu si pe iubitul meu

| mimiwewem a răspuns (pentru Geanina64):

Atunci, nu are rost să fiți stresați!:*

| Geanina64 a răspuns (pentru mimiwewem):

Asa este, ai dreptate

| mimiwewem a răspuns:

A,și menstruația așa mai întârzie ea.

| Prezidentul a răspuns:

Mai fa-ti testul odata ca sa fi sigura...

| Geanina64 a răspuns (pentru Prezidentul):

Voi reface testul, dar cat timp trebuie sa astept pana il fac din nou? ca am mai facut si inainte de data cand trebuia sa imi vina si era negativ

| Geanina64 a răspuns (pentru Prezidentul):

Asa voi face

| BonneLess a răspuns:

Daca o linie este roz inchis si alta roz deschis sau este doar o linie roz, testul este negativ. Daca sunt ambele aceeasi culoare este pozitiv.

| Geanina64 a răspuns (pentru BonneLess):

Pe test aparea doar o singura linie roz, a doua nici nu se observa

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din ce spui tu, "înţeleg" că a 2-a liniuţă NU se vede bine...

În acest caz, testul NU este concludent!

Vezi şi un Prospect la linkul :
http://medicamente.romedic.ro/barza-strip-test-de-sarcina


NU ai dat detalii : vârsta, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, cum ai făcut testul de sarcină, datele EXACTE ale contactelor sexuale, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Eventual, dacă ai dereglări repetate ale CM, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


De asemenea, este posibil ca testul făcut azi să NU fie concludent deoarece l-ai făcut prea CURÂND ( n-ai precizat la câte zile după contactul sexual )!

Un test concludent se face la cel puţin 21 de zile DUPĂ contactul sexual!

Eventual, să REFACI 2 teste "corecte", aşa cum EXPLIC mai jos.


În cazul sexului NEPROTEJAT, aici este o altă "discuţie" :

Dacă NU folosiţi prezervativ ( la fiecare partidă/număr ), atunci există RISCUL să rămâi însărcinată – indiferent de perioada de fertilitate în care te afli.

DAAA, există RISCUL să rămâi însărcinată chiar dacă nu ejaculează în tine - mai ales când te afli în perioada cu fertilitate RIDICATĂ.

Se poate rămâne însărcinată în orice perioadă, chiar dacă faci sex când eşti pe ciclu ( depinde de fiecare organism )!

Acum vreo 3-4 luni am „întâlnit" tot AICI ( pe site ) o fată care a rămas însărcinată făcând sex ÎN timpul menstruaţiei - avea 16 ani şi dorea să ştie cum poate face avort.

Deci, după cum vezi, orice se poate ÎNTÂMPLA!

În PRIMUL rând, NU se face sex FĂRĂ prezervativ, INDIFERENT câtă încredere ai în partener, sau câte „asigurări" ţi-a dat!

În cazul în care nu folosiţi prezervativul ( chiar şi pentru câteva secunde/minute ), CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care poate CONŢINE spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi poate CONŢINE spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, sau ejaculări anterioare RECENTE ( la „partide" repetate ), etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!

Acum depinde şi de parteneri, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( în perioada nefertilă, şi se DUBLEAZĂ în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!

Totuşi, RISCUL este destul de MARE : într-un mililitru de spermă sunt cam 30 milioane de spermatozoizi, iar la o ejaculare "normală" se ejaculează cam 2-6 mililitrii - deci, la o ejaculare normală, sunt ejaculaţi cam 60 milioane-180 milioane de spermatozoizi - din care 1 singur este SUFICIENT ca să fecundeze ovulul şi GATA, eşti MĂMICĂ!

Chiar dacă NU a ejaculat în tine, apare acel lichid preseminal, care CONŢINE spermatozoizi - chiar dacă nu conţine 180 milioane, unul SINGUR este SUFICIENT ca să rămâi însărcinată!

N-o spun eu, o spun "medicii specialişti", eu DOAR vă explic vouă!

Pentru detalii, ca să te convingi că am dreptate, VEZI linkul : http://www.contraboli.ro/......traceptie/

Lichidul preseminal poate apărea şi după un minut, NU sunt necesare 15 minute...

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT ( ceea ce NU prea cred ), atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!

Apoi, dacă faceţi sex NEPROTEJAT folosind metoda "coitului înrerupt" ( Coitus interruptus ) - mai ales în perioada cu fertilitate RIDICATĂ - atunci RISCUL de sarcină ESTE FOARTE MARE, mai ales dacă ai ciclu neregulat ( şi NU şti exact când ai ovulaţia )!

Metoda aceasta, "coitul înrerupt" ( adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată!

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet.
„Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).

TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Să folosiţi prezervativ cu spermicid - chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor ) care va distruge eventualii spermatozoizi care ajung în vagin!

Sau să foloseşti un prezervativ simplu marca DUREX Extra Strength-strong sau Durex Extra Safe ( sunt puţin mai groase ) + un lubrifiant spermicid - acţiunea contraceptivă este aceeaşi ( deci ai DUBLĂ "protecţie" )!

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe saitul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

Apoi, o întârziere ( a menstruaţiei ) de până la 7-10 zile ( faţă de data calculată CORECT cu metoda calendarului ) este acceptabilă - dacă întârzie mai mult, atunci pot fi alte „probleme".
Dacă întârzierea este mai mare de 7-10 zile, atunci NEAPĂRAT trebuie să faci test de sarcină ( atunci când ai făcut sex neprotejat sau s-a rupt prezervativul ) şi un control ginecologic.

Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz )!

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!

Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!

Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!

În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!

Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!

Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.

Iar dacă se rupe prezervativul POŢI folosi contracepţia de urgenţă ( pilula de a 2-a zi sau de a 5-a zi ).

Toate cele bune.

anonim_4396
| Anonim explică:

Bună!
Dacă este o liniuţă nu eşti însărcinată, dar dacă mai apare una chiar şi aşa că nu se prea vede, este semn că eşti însărcinată.
Te pup!

| Geanina64 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este posibil sa fie o eroare la test? si sa il fac din nou?

| Anonim explică (pentru Geanina64):

Bună,Geanina!
Este posibil, testele de sarcină de cele mai multe ori dau erori, aşa că îţi recomand să faci altul.
Te pup!

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu te mai amagi. E evident ca esti insarcinata. Accepta realitatea!

| Geanina64 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si daca ma insel?

| Anonim explică (pentru Geanina64):

E norocul tau. Dar sunt sanse minime, infime, sa te inseli. E doar faza initiala, de negare a adevarului dureros.

| SefaTa97 a răspuns:

Nu esti insarcinata din ce zice testul. Mai cumpara unul, de la o alta firma si vezi daca iti da acelasi rezultat!

| Geanina64 a răspuns (pentru SefaTa97):

Imi voi mai cumpara unul de la barza si un alt test sa vedem ce rezultat imi da amandoua

| Violente a răspuns:

Din cate am citit răspunsurile la această întrebare "dacă cealaltă nu se vede bine nu ești însarcinată". Eu zic că DA, ești. Din moment ce testul a propulsat a doua liniuță să apară, eu zic că nu a aparut degeaba, este mai putin vizibilă din cauza faptului că hormonul sarcinii hcG din urină este foarte scăzut, dar ESTE.

Eu zic că ești, dar un al doilea test de sarcină este clar RECOMANDAT, poate chiar două pentru ca amandouă să se confirme unul pe celălalt. Poți căuta pe internet să vezi, apariția liniei de TEST indiferent cat de viziblă este înseamna SARCINĂ.

| DaRaspund a răspuns:

Doua zile nu este mult. Si dupa cum spui tu ca apar liniutele nu esti insarcinata. Daca vrei sa fii sigura poti repeta testul. Uite citeste aici despre metode de contraceptiesi alege-o ce cea ce ti se potriveste ca sa nu ai surprize pe viitor: http://www.mamicisicopilasi.ro/search/label/contraceptie

| Geanina64 a răspuns (pentru DaRaspund):

Multumesc,sunt foarte agitata nu stiu ce este cu mine si iubitul este la fel de agitat si el, imi voi reface testul peste doua zile daca nu imi vine ciclul si daca este nevoie il fac peste o saptamana

| vandoo85 a răspuns:

Mai asteapta cateva zile si repeta testul