| StephenGaming12 a întrebat:

Buna TPU! Sunt baiat si am 14 ani. Am vazut la televizor tot mai multe decese datorate COVID19 si nu stiu ce sa cred.Am vazut ca sunt cazuri in care au murit copii de varsta mea sau mai mici. Mentionez ca nu sunt infectat sau mai stiu ce, doar intreb din curiozitate mai mult din teama virusului. Eu nu beau, fumez si nu am nici o boala cronica de inima, diabet etc. Credeti ca daca Doamne ferestre daca l-as lua mi-ar putea deveni fatala? Eu incep sa iau si pastile pentru sistemul imunitar pentru a evita orice dezastru. Multumesc de raspunsuri!

P.S: Stati calmi nu sunt contaminat, doar intreb de frica!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mmaannuu111 a răspuns:

Deci Într-adevăr noul coronavirus este mai agresiv si are o rată de mortalitate mai mare ca și o gripă normală are o rată de mortalitate de 2% iar gripa normală sub 1% sau 1%. Nu are de ce sa ți faci griji deoarece cei tineri care au murit de la noul coronavirus cel mai probabil au avut sistemul imunitar foarte prost. Sunt șanse foarte mici sa mori de la așa ceva. Și sa nu uităm de gripa aviară si porcină unde au peste 60% mortalitate alea sunt probleme nu acest coronavirus. Cei care mor pe capete sunt bătrânii cu sistemul imunitar prost, da, mai nou încep sa moară si oameni mai tineri da sunt sanse foarte mici adică din atâtea sute de mii de oameni crezi ca sunt toți bătrâni? nu, sunt si adolescenți sunt si de 30-40 de ani, si câți oameni mai tineri au murit la vârsta asta? foarte putini de exemplu din 100.000 de oameni cu vârste între 30-40 au murit cam 300-400 si acei 300-400 mai aveau și alte boli care le scădeau sistem imunitar stai calm nu vei pati nimic. Un om de știință a spus ca, cel mai probabil 60% din populație va fi infectată cu noul coronavirus dar nu toți vor muri, mai ales cei tineri

1 răspuns:
| Mosotti a răspuns:

Nu mai avea frica, traieste-ti fiecare zi normal si ce o fi o fi, poate nu o iei, poate o iei si scapi, poate nu scapi, aia este, infrunta realitatea oricare ar fi ca un barbat ce esti. Un barbat adevarat nu are teama nici de o eventuala infrangere, oricum nu ai altceva de facut.

Este posibil sa fie si fatal, de ce sa te mint, nu e neaparat nevoie sa ai alte boli dat fiind ca si la unii tineri ataca agresiv, iti face praf plamanii si aia e, insa sa speri ca nu vei lua, sau daca vei lua, vei scapa, protejeaza-te cat poti, stai acasa, nu umbla brambura, stai acasa la calculator, telefon,, TV, ai destule de facut, daca iesi poarta masca si manusi cand te duci la cumparaturi, iesi pe langa casa sa te mai plimbi ca ai voie, dar sa nu ai contact cu altii, si nu vei lua.

Asta e, relax si bucura-te de fiecare zi, nu te mai gandi ce ar fi daca, ca mai rau iti face.
Sansele sa iei sunt foarte mici, iar daca iei ai sanse si mai mici sa fie fatal, 95 % ai scapa foarte bine, deci stai fara frica.