anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna TPU,
Va rog spuneti-mi parerile voastre.
Am fost la mare acum cateva zile si a inceput sa ma usture jos. Eu cred ca mi-a reaparut candida, fiindca m-am confruntat anul trecut destul de des cu ea, tocmai ce scapasem de vreo 7 luni de ea.
3 zile la rand am facut spalaturi cu tantum rosa si m-am dat cu crema (Nidoflor), insa se vede ca am si vaginul iritat. Am citit pe internet ca nu e bine sa faci spalaturi asa dese, eu am facut deja 3 intr-o saptamana. Vreau sa raman si insarcinata si nu doresc sa provoc ceva mai grav..Credeti ca se poate intampla ceva, ca am facut aceste 3 zile spalaturile astea? Ma si ustura innauntru cand bagam irigatorul cu acea solutie. O sa imi iau si niste ovule Lomexin, fiindca mereu m-au ajutat si m-au vindecat si nu cred ca voi mai face spalaturi fara recomandarea medicului. Astept parerile voastre. Pupici

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Candida... dar PARTENERUL SE TRATEAZA SAU NU? Asta e marea intrebare. Si mare grija cu sarcina in astfel de conditii. Rezolva mai intii problemele, faceti-va amindoi analize cum trebuie, apoi purcedeti la conceput copii. Nu de alta, dar e pacat sa iasa copilul "gresit" din cauze de astea usor de eliminat cand sintem in anul 2019, nu in 1200. Multa sanatate!

| Anonim explică (pentru GabiDumitrescu):

De cand am problema asta jos nu am inretinut relatii sexuale si el nu are nicio problema. Imi este frica mie, deoarece am facut aceste spalaturi. Plus ca, ma mai tem de faptul ca daca as lua un ovul, iar nu e bine..nu stiu cat de des poti lua si ovule de astea.Nu as vrea sa fac vreo prostie si nici nu am timp sa ajung la doctor prea curand, fiindca am un proram foarte rau la serviciu. Ma gandeam sa iau un ovul Lomexin, fiindca stiu sigur ca mi-ar trece cu el, insa mereu cand am avut probleme am luat ovule si imi este frica sa nu iau prea des.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu conteaza ca el nu are nici o problema, e foarte posibil ca el sa fie purtator si sa nu se manifeste sau sa fie efectiv neglijabile simptomele si sa nu isi dea seama chiar. TREBUIE sa isi faca si el analize, cel mai probabil sa ia ceva tratament.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

P.S. Mergi la medicul de familie, ia-ti concediu medical. Nu e de joaca.

| Blueberry8 a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti sigura ca e candida? De obicei candida provoaca si mancarimi si secretii branzoase.Totusi,fa cumva si du-te la un ginecolog, mai ales ca vrei bebe.Infectiile in timpul sarcinii sa stii ca sunt periculoase.(mai ales sa ramai si sa nu stii si sa ai iar infectie).Tot zici mereu, inseamna ca ti se intampla des si ai o problema.Deci clar la ginecolog.Trebuie sa ai timp pentru sanatatea ta daca vrei bebei pe viitor. Spalaturile interne nu sunt indicate des, si mai ales acum.Ia ovulele daca te ajuta dar neaparat trebuie sa te vada un ginecolog(indicat ar fi sa te vada cand ai aceste infectii) si pe tine si pe partener.Nu ai de unde sa stii daca are si el sau nu.

| alina2k18 a răspuns:

La ginecolog, poate ai infectie urinara daca te ustura. Nu mai folosi automedicatia acolo jos, ai si tu mai multa grija de zona aia ca o femeie ce se respecta, deci du-te la medic pentru un diagnostic corect si tratament eficient mai ales ca vrei si un bebe.

| Blueberry8 a răspuns:

In primul rand pana nu te vindeci nu mai incerca sa faci copii happy.De ce nu te duci la ginecolog sa iti dea tratament? Intretineti relatii sexuale? Daca da, sigur a luat si el deci trebuie sa va tratati amandou nu doar tu.Da, spalaturile interne dese, nu sunt prea bune happy. Canesten ai incercat?(cel intern).Dar daca faci des candida, du-te la ginecolog si ia-ti si partenerul happy.

| Anonim explică (pentru Blueberry8):

De cand am problema asta jos nu am inretinut relatii sexuale si el nu are nicio problema. Imi este frica mie, deoarece am facut aceste spalaturi.