| BBBBBgs a întrebat:

Buna TPU.

Vreau sa merg la medicul de familie sa cer sa fac niste analize.Problema e ca nu vreau analize de sange deoarece sunt speriat din cauza unei traume pe care am avut-o cand eram mic.Am cum sa ii cer doctorului analize doar pentru scaun?

Dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| GeneviveJ a răspuns:

Depinde despre ce analize este vorba. De obicei analizele din sangele venos sunt cele care indica cel mai bine starea actuala a organismului. Insa daca ai o infectie urinara vei face si examen urinar, sediment urinar si cultura bacteriologica. Asa cum daca ai o problema de tract gastro intestinal se poate face analiza din scaun. Insa asta depinde despre ce este vorba. Medicul tau va stii cel mai bine despre ce analize ai nevoie si te va indruma. Din scaun poti vedea daca ai infectie helicobacter, daca ai o candidoza digestiva, sau test hemocult pentru sangerari.

3 răspunsuri:
| vali1985 a răspuns:

Desigur.
Procedura se numeste coprocultura.

| WhiteLife a răspuns:

Dar nu poți să vezi mare lucru daca nu faci analize de sânge... Poate găsești un laborator cu un nenea/tanti drăguță care sa se comporte frumos, sa nu te bruscheze etc și să fie ok.

| Antopuff a răspuns:

Da, poti sa ceri pentru ce vrei tu analize nu trebuie sa le faci obligatoriu si pe cele de sange.