| DianaDia20 a întrebat:

Bună TPU, vreau sa-mi fac un rmn și aș vrea să știu, dacă merg la medicul de familie sa-i cer o trimitere îmi va da?
Dacă merg cu trimiterea se plătește rmn-ul?
Să răspundă doar cel ce știe, mulțumesc! dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Smmo a răspuns:

Daca ai o problema serioasa si ai asigurare din sistemul de stat iti va da, eu am facut asa 2 RMN-uri pana acum. Nu am platit nimic.
Dupa ce iti da trimiterea, dai telefon sa te inscrii pentru RMN la clinici care colaboreaza cu casa de asigurari de sanatate, le spui ca ai trimitere (ex Medlife, Hiperdia...).
Trimiterea expira in cateva luni, ai grija cand te programeaza sa nu depasesti data limita. Daca nu au locuri, te inscrii pe lista de asteptare la mai multe clinici.

| DianaDia20 explică (pentru Smmo):

Muuultumesc mult o zi frumoasă!

| Smmo a răspuns (pentru DianaDia20):

Cu drag. Asa e cu plafonul cum spune CristiDinBucuresti. De asta am spus sa te pui pe lista de asteptare la mai multe clinici. Se epuizeaza fondurile repede, din primele zile ale lunii de obicei. Tu oricum cere trimiterea de la medic si fa-ti programarea cat mai repede. Sanatate si zile frumoase!

| DianaDia20 explică (pentru Smmo):

Așa o să fac, vă mulțumesc tare mult numai bine!

17 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Suna la clinica unde faci RMN ul si intreaba i te primesc cu bilet de trimitere? Ca daca ei numai au fonduri nu te primesc decat contracost si costa destul de mult intre 250 si 500 lei, multe clinici private ori nu au contract cu casa de asigurari ori daca au sunt atit de multi pacienti incit se epuizeaza rapid plafonul banii alocati de casa de sanatate, si te vor programa in august septembrie sau cand vor avea ei bani, dar cu plată nu iti trebuie bilet de trimitere de la medicul de familie, te programezi telefonic la ei si maine de exemplu faci RMN ul, bani sa ai.

| DianaDia20 explică (pentru CristiDinBucuresti):

O să sun mâine la ei
Dar nu la o clinică privată vreau să fac rmn_ul ci la spitalul județean
Dar dacă sunt asigurată și merg și cu trimitere de la medicul de familie mai plătesc?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru DianaDia20):

Daca ei te primesc cu bilet de trimitere nu primesti dar sa r putea ei sa nu faca RMN din cauza tehnologiei pe care numai o clinica privata o are, in general in spitalele de stat nu sau investit bani in nimic si ei te vor redirectiona catre Medlife Hipocrat sau alte clinici particulare unde costă, de unde esti? Ce oras

| DianaDia20 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sunt din Suceava, mă îndoiesc că nu ar fi tehnologia de calitate

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru DianaDia20):

Suna i si intreaba i fiind spital de stat nu ma mira sa nu existe rmn, unele spitale de stat nu au nici unde sa faca radiografii ca nu au film sau aparatele sunt defecte si nu au bani sa le repare, în România nu trebuie sa te mai mire nimic.

| DianaDia20 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nici la privat nu e lux numai hoții peste tot, banii să le iasă, și nici doctorii nu sunt cum au fost odată

| DianaDia20 explică (pentru CristiDinBucuresti):

O zi frumoasă și multă sănătate!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru DianaDia20):

Multumesc asemenea

| anonimg a răspuns:

Sună medicul de familie mai înainte. El îți poate spune aceste detalii.

| ICE25 a răspuns:

Nici un medic de familie nu eliberează trimiteri pentru RMN. Medicul de familie doar eliberează trimitere către medicul specialist, apoi medicul specialist eliberează trimitere pentru RMN.

Apropo, RMN costa în funcție de segment ( sau poate sunt mai multe), dacă ai nevoie de substanță de contrast trebuie plătită și asta. Si bineînțeles, depinde și pe care tip de aparat faci RMN. 3T ( Tesla) sunt cele mai performante și scumpe ca naiba. Băiatul de mai sus nu știe ce vorbește, cel mai ieftin RMN costa între 600 lei și poate ajunge la 1200-1300 lei doar pentru un singur segment. CT-ul este cel mai ieftin decât RMN.

Am mama bolnava oncologic, numai câte RMN-uri și CT-uri a făcut, numai cât am umblat sa găsesc care clinica face RMN prin cnas. Dacă poți face prin casa de asigurări, recomand totuși Donna Medical Center în București ( Pipera). Are un aparat RMN ultra performant 3T, iar medicii care pun diagnostic corect. La un RMN de la oarecare clinica din oraș ( ziceau tu Suceava) găsești medici care ( poate) habar nu au sa pună un diagnostic corect, greșesc interpretarea, apoi mai târziu se agravează.

Eu sunt din Brașov, multe erori medicale s-au făcut aici când a fost vorba despre Rmn și vorbim despre mama bolnava oncologic nu orice fâs. Asa ca am găsit oameni mai implicați la Donna Medical Center în Pipera.

La Donna Medical Center merge și cu banul jos dar na. Nu îți mai zic ce prețuri pentru ca faci infarct. Apropo, la Donna am văzut oameni din toată țara ( Târgu Jiu, Iași,). Odată era o femeie care zicea ca la ea în Târgu Jiu i-au greșit interpretarea și a mers pentru un rmn interpretat corect la București. Asa ca vezi cum faci, dar sa nu aterizezi din lac în puț.

| DianaDia20 explică (pentru ICE25):

Am făcut un rmn când am stat internată în spital (acum 10 luni)mi_a zis Dr să revin peste 3 luni dar nu am m_ai fost pentru că mă simțeam bine
M_am simțit bine câteva luni după iar îmi era rău și acum m_am hotărât să merg să_mi fac rmn_ul, știu, am greșit că nu am mers când trebuia
De asta am întrebat ce pași trebuie făcuți pentru a face un rmn având în vedere că eu l_am făcut în spital
Apropo de medici, cum am zis mai sus nu m_ai sunt cum erau o dată toți sunt corupți

| DianaDia20 explică (pentru ICE25):

Merci pentru sfat!