anonim_4396
| Anonim întreabă:

Recent mi-am facut un control oftalmologic si din pacate sunt mai nou obligata sa port ochelari si imi sta cam nasol ca ma arata tocilara si nu vreau sa par deloc asa ...am miopie deoarece si mama si bunica au dar doar la un ochi si nu poarta ochelari ca vad perfect cu ochiul sanatos numai ca eu am la ambii. Am dioptriile de -1.25 si trebuie sa-i port ca sa nu mai creasca si ma tot intreb daca se vindeca defectul numai purtand ochelarii fara interventie chirurgicala ca mie mi-e frica de operatii mai ales la acest organ important! In cat timp se corecteaza definitiv daca se mai poate?happy mersi si app funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| kareina a răspuns:

Trebuie sa porti ochelarii neaparat si protejeaza. ti ochii f mult, ca altfel o sa fie si mai rau daca nu ai grija zilnic, adica, nu. i solicita prea mult la citit, tv, calculator, fa pauze dese, daca. i simti obositi, odihneste. te. Iar chestia ca pari tocilara, nu este adevarat, fetele care poarta ochelari le da un aer sic, sexy, alege. ti ramele subtiri sau cele care. ti dau un aer intelectual, dupa forma fetii.Ai mare grija, asculta. mi sfatul, nu ai ce pierde, ci doar de castigat!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, defectul nu se corecteaza, dar ochelarii te vor ajuta ca dioptriile sa creasca lent si nu rapid.

| tyana a răspuns:

Poti purta lentile de contact fara probleme.Costa cam cat ochelarii asa ca nu trebuie sa te gandesti la pret.Intreaba-ti oftalmologul despre aceasta posibilitate.Cu putina grija la igiena, nu o sa ai probleme deloc.

| bunica a răspuns:

Poarta ochelarii pana vei putea sa te operezi, iar daca ai bani pentru operatie te sfatuiesc sa mergi la medic pentru operatie pe cornee, sa stii ca este o boala care avanseaza rapid.

| theorizer a răspuns:

Ce bine-ti sta cu ochelari... love struck