anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna ziua! Acum cateva luni am observat ca mi-au aparut in zona pubiana(la baza penisului) niste mici negi, despre care am aflat la un consult dermatologic ca sunt veruci vulgare. I-am cauterizat, dar au aparut altii tot in acea zona. Ultima oara cand am fost la consult(la Spitalul Colentina), doamna medic era cam sictirita (deh, manca seminte) si nu mi-a dat prea multe informatii folositoare. Mi-e foarte teama de aceste veruci, nici nu mai stiu cum sa ma rad, cum as putea sa ma rad fara sa ating acei negi. Inteleg ca ei se pot multiplica prin autoinocularea virusului ce le provoaca, prin intermediul lamei de ras. Bineinteles, ma tem si pentru viata sexuala. Ce ar trebui sa fac? Cum as putea scapa de aceste veruci? Si, pana gasesc o solutie, ar fi de folos si un sfat cu privire la ingrijirea acelei zone astfel incat sa nu le "supar" pe dansele.
Multumesc! PS: am 21 de ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai o infectie cu HPV luata pe cale sexuala si nu prea ai cum scapa de aceste veruci. Iti vor tot reaparea. Si nu ai voie sa faci sex fara prezervativ fiindca vei infecta orice partenera. pastreaza o igiena locala buna, o imunitate buna, cauterizeaza de fiecare data leziunile cand ajung mari si foloseste mereu prezervativ.

| Anonim explică (pentru Brigaela):

Partea ciudata e ca nu am avut decat doua partenere pana acum si niciuna nu avea nimic. plus ca mi-au aparut cam la vreo jumatate de an dupa ultimul act sexual... avusesem ultimul act in februarie, cand m-am ras in iulie(ceva de genu) eram ok, iar peste o luna sau cand m-am ras din nou aveam cateva. sa fie de la ras? cateodata ma mai ciupeam.

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Infectia cu HPV nu este vizibila. Cand spui ca nu aveau nimic, te referi la faptul ca si-au facut fenotipare HPV si erau negative, sau ca n-ai vazut tu sa aiba nimic? daca e a doua varianta, are valoare zero. E logic ca verucile sa para la luni-ani de la infectare, asa se comporta virusul. Nu e de la ras, daca nu te-ai ras cu o lama folosita si de altcineva, doar ca ciupiturile si iritatia de la ras au favorizat declansarea simptomelor

| Anonim explică (pentru Brigaela):

Inteleg... ok, multumesc!

Abh
| Abh a răspuns:

Consulta alt dermatolog si fa tratamentul cum trebuie. In caz contrar, acele excrescente se vor inmulti si iti vei infecta si partenera.

Abh
| Abh a răspuns:

Apropo, ar fi indicat sa faci tiparea virala, aceste veruci sunt cauzate de virusul HPV. Daca iese la analiza o tulpina necancerigena, poti face vaccin.Cel mai indicat e sa inlaturi excrescentele cu laser si 1 an de zile sa folosesti prezervativ chiar daca te-ai vindecat.De asemenea, ar trebui sa faci analize pentru anumite boli cu transmitere sexuala( sifilis, gonoree, etc.) cu care aceasta boala se asociaza frecvent.Deci, concluzia finala e ca trebuie sa-ti cauti un dermatolog foarte bun care sa te vindece si sa te urmareasca macar 1 an de zile de la vindecare.

| Anonim explică (pentru Abh):

Multumesc!

| Abh a răspuns (pentru anonim_4396):

Multa sanatate si succes!

| DraudeS a răspuns:

Buna seara!

Ultima sesiune de practica am terminat-o la spitalul Colentina, Derma I. Am o parere foarte negativista despre medicii de acolo de-asta doresc sa pastrez anonimatul.
Consulta alt dermatolog din alt spital.

Sanatate!