| Popa_George_1996_u2Sd a întrebat:

Buna ziua! Acum jumatate de an mi-au aparut (ma rog eraud e mai mult, dara tunci am fost la doctor) niste cojite sa zic asa in cap si ma manca tare capul cand faceam efort sau eram transpirat. Am fost la un doctor dermatolog si mi-a recomandat spuma regain si sampon Kerium DS de la La Roche Possay. De o luna nu am mai folosit spuma, si ma mananca iar capul. A mai trecut cineva prin ceva similar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu. Dar încearcă și tu cu unul din aceste tratamente:
http://www.farmec.ro/......-2764.html
http://www.laroche-posay.ro/articol/matreata/a9470.aspx

În trecut, oamenii tratau și preveneau aparitia mătretei cu ajutorul oțetului alimentar. Adaugau cativa stropi de oțet in putina apă călduță si își masau scalpul. Părul nu mai necesită clătire.
Ai putea încerca și tu. Dispar și mâncărimile.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru floresdemayo):

Aici nu este vorba de matreata, este o alta boala.

| floresdemayo a răspuns (pentru CodrutElian1990):

El nu ne-a zis diagnosticul dermatologului, ci doar simptomele. Din cele descrise de el, eram convinsă că se referă la acele particule exfoliante de epidermă (scuame) de la nivelul scalpului.
Șamponul La Roche-Posay Kerium DS, care a fost recomandat de către dermatologul lui, e un șampon anti-mătreață.
Iar spuma de la Regain e un tratament împotriva căderii părului.

Tu te referi cumva la vreo micoză?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru floresdemayo):

Da. Eu am primit acest tratament de pe internet. Este format un colectiv de medici, in special din Iasi. Atunci consultatia era gratuita, ca era la inceput. Acum se percepe taxa. Cea care mi-a recomandat tratamentul era profesor la facultatea de medicina din Iasi.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Eu am asemenea cojite la sprancene, intre ele, urechi, la baza nasului si uneori si pe cap. Acum cativa ani foloseam o solutie, dar a fost scoasa din farmacii. Acum folosesc un unguemt - Sal-Ekarzin -, il procur de la farmaciile DONA si sampon antimatreata.
Pe cap, daca nu esti tuns foarte scurt nu poti sa folosesti unguentul. Poti sa incerci, are un pret modic.