| numesiprenume0 a întrebat:

Buna ziua! Am cateva cicatrici mai vechi pe fata si caut o crema buna pentru exfoliere sau regenerarea pielii. Ceva ce le-am reduce sau le-ar face sa dispara. Ofer funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Nelly101 a răspuns:

Buna, cicatricele se pot atenua cu exfolianti chimici, de tip BHA care penetreaza pana in derma, sau cu AHA la suprafata epidermei. Ce te poate ajuta este Retinolul, singurul care poate repara, se gaseste in mai multe forme si poate ajuta in lupta cu riduri, pete pigmentare, cicatrici post acneice, egalizarea tenului etc. Daca decizi sa il folosesti sugerez sa te informezi bine si sa nu incepi din prima cu procent mare, cred 0.2 e ok pentru inceput si se pune o data pe saptamana si incepi sa construiesti o rutina, se aplica seara dupa cleanser si serum si nu uita de spf intodeauna dimineata, este important. De asemenea ai putea folosi si niacinamida, vitamina B3 sub forma de serum. Sper sa te ajute

| numesiprenume0 explică (pentru Nelly101):

Ce anume sunt cleanser si serum? Dar spf? Retinolul face parte din categoria BHA? Se prepara sau se gaseste sub forma standard?

| Nelly101 a răspuns (pentru numesiprenume0):

Hey, cleanser un gel/lotiune cu care te speli, serum poate fi un tratament de exfoliere cu activi sau pentru hidratare, spf este crema cu protectie solara( 50 e indicat tot anul), daca ai o rutina si la final nu pui spf e degeaba. Pentru cicatrici acum, retinolul, il gasesti sub forma de crema sau serum, serum este de la The ordinary 0.2, 0.5 si 1%, incepi cu cel mai mic procent o data pe saptamana, seara, dupa care urmezi cu o crema hidratanta. Dupa care incepi sa construiesti rutina. Retinolul poate cauza sensibilitate, iritatii si mai bine il introduci pas cu pas. De asemenea niacinamida este buna ( vit b3), la fel o gasesti sub forma de serum si la fel o introduci pas cu pas. Daca nu gasesti de la the ordinary poti incerca Paula's choice, facetheory, inkey list. Sper sa te ajute.

2 răspunsuri:
| Overeem a răspuns:

Cu laserul dermapen poti scapa de ele, da necesita mai multe sedinte

| Vântulalb a răspuns:

Daca sunt mai vechi, nu cred ca te mai ajuta cremele. Poate un medic plastician. Si crema, dupa operatie.