| Mariarobertina300000000 a întrebat:

Buna ziua! Am fost la medic si mi s-a spus ca am doar afte insa eu nu sunt sigura de asta! Acestia si-au facut datoria, au facut analize sangelui de unde reiese faptul ca am putin fier, calciu, (mai multe dar nu-mi amintesc acum), ceea ce ma nelinisteste este aspectul alb al limbii mele, ma tem sa nu fie candidoza! Simtomele pe care le-am avut pana acum au fost: dificultate la inghitire, o usturime si durere de nedescris! Se vede o diferenta de la prima seara cand am observat aspectul alb al limbii si pana azi, fac garagara cu bicarbonat de cate ori pot, iar albeata se diminueaza, dar revine dupa mai mult timp. Intr-adevar se observa mai multe afte pe limba, mi s-a spus ca este din cauza variatiilor hormonale! Vis-a-vis de albeata, au spus ca este anemie severa!
Acum am tratament, nu mi-au dat decat pentru anemie, pentru afte nimic! Am luat eu ceva dar nu-si face nici efectul si nici eu nu-l suport, e un gel, anaftin!
Sper doar ca nu e cadidoza...Precizez ca am avut o perioada in care dupa o raceala, aceasta a recidivat, dat fiind ca si acum sunt racita, iar intre timp am avut si probleme specifice femeii!
Ps; simt nevoia de multa apa, din cauza racelii dorm cu gura deschisa si mi se usuca des gura!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Se poate face acasa, un test de detectare candida bucala, scuipand intr-un pahar cu apa, dimineata, inainte sa te speli pe dinti, sa bei sau sa mananci ceva.

https://www.hawaiinaturopathicretreat.com/......home-test/

| aimullah123 a răspuns:

Si de ce esti asa de speriata? Vine bomba atomica?
Daca medicii ti-au zis ca albeata e de la anemie inseamna ca de la aia e. Stiu, tu ai citit pe net ca e de la candidoza dar trebuie sa tii cont de ce zic medicii nu de ce scrie pe internet.
Nu mai exagera atat cu gargara cu bicarbonat (despre care tot de pe net cred ca ai aflat) pentru ca nu e cazul daca e de la anemie.
Si daca ar fi candidoza ce?
Tu vezi candidoza ca fiind o boala mortala? happy
Am avut si eu candidoza bucala din cauza antibioticelor. Mi-a fost prescris Difulcan sau ceva de genul asta si gata mi-a trecut candidoza in cateva zile.
Pentru ce te sperii atat? Frica se numara printre cele mai nocive emotii. Frica e un mecanism de supravietuire dar pastreaz-o pentru situatiile care sunt un pericol pentru tine. O simpla candidoza e un fleac.
Vei vedea ca atunci cand termini tratamentul dispare si albeata de pe limba.
Apropo, de la ce ai facut anemie?

| aimullah123 a răspuns (pentru aimullah123):

Aa cred ca stiu de ce ai facut anemie. Din cauza menstruatiei.