| Diana55gg a întrebat:

Buna ziua! Am fost la oftalmolog si am aflat ca am miopie unica(vad in ceata la departare cu ochiul stang) si am dioptria de -0.5. Doctorul a spus sa port ochelari de corectie...adica vederea se poate corecta? Eu am inceput sa port ochelarii mereu pentru a se corecta vederea, dar nu stiu daca se poate. Am auzit la multi ca miopia nu se mai corecteaza. Am doar 13 ani, credeti ca se poate corecta, daca am dioptria la ochiul stang de -0.5 si la cel drept nicio dioptrie? dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Anuket a răspuns:

Corectezi vederea, adică vezi mai bine cu ochelari. Nu îți va scădea dioptria, miopia crește de acum, dar fiind în creștere e posibil să mai fluctueze, de asemenea și să-ți crească diopria și la celălat deoarece porți perechea de ochelari. Mai bine nu-i porți la citit.

| Panamax a răspuns (pentru Anuket):

Are -05 doar la un ochi la celalalt are sticla chioara.
Cum sa nu-i poarte la citit?

| Anuket a răspuns (pentru Panamax):

Nu știu de ce te bagi dacă nu știi. Are miopie, vede perfect la aproape, deci să-i poarte doar pentru distanță. Nu contează că nu are dioptrie, purtând ochelari în ceva timp îi va crește dioptrie și la cel sănătos.

| Panamax a răspuns (pentru Anuket):

Miopia inseamna ca imaginea se focalizeaza in fata retinei indiferent ca este aproape sau departe.
Ai vazut vreodata vreun miop cum apropie telefonul sa citeasca?
Inteleg ca trebuie sa dai raspunsuri la kg dar acum chiar nu era cazul.
Corect ar fi sa-si intrebe medicul oculist.Eu am intrebat mai multi decat stii tu sa numeri cu creierul tau cat un bob de mazare.

| Anuket a răspuns (pentru Anuket):

Ce am spus este corect. Nu știu cum de nu are Panamax altceva de făcut decât să mă atace în halul acesta apoi să-mi dea ignore, dezinformează lumea.

| Ivanjimenez a răspuns:

Peste un timp vei putea corecta problema respectiva prin operatii laser care pe zi ce trece sunt din ce in ce mai bune, dar intre timp poarta ochelarii.