|

Bună ziua!
Am mare nevoie de ajutor. Mi s-a rupt o măsea tocmai acum când cabinetele stomatologice sunt închise. Am sunat la Urgență (spitalul de pe Calea Plevnei,nu îi rețin numele), dar nu a răspuns nimeni la telefon.
Am vorbit cu un doctor stomatolog, l-am întrebat dacă ai voie sa se ocupe măcar de urgențe, dar, din păcate, nu au voie să facă acest lucru.
Știu că este o mare problemă Coronavirusul, dar ce se poate rezolva in situații de genul căreia in care mă aflu? Bănuiesc că nu sunt singurul cu probleme stomatologice.
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Încearcă si la alte cabinete stomatologice care asigură urgențe. Sunt unele pe sos. Giurgiului la intersecție cu Drumul Gazarului, lângă parcarea LIDL. Adresa este SOS. GIURGIULUI Nr. 173. Uite si un nr de tel al unui medic stomatolog de acolo. D-na dr. Socol 0722 219 417 suna si intreaba

6 răspunsuri:
| a răspuns:

O masea rupta nu este urgenta, poti sta cu ea pana ce trece problemele cu coronavirus.
Pana atunci mesteca pe partea cealalta, spala-te bine cu perie dupa fiecare mancare, scobeste cu scobitoare, clateste-ti bine locul (preferabil si cu ceai de musetel, pentru dezinfectare).

| a răspuns:

Au voie la urgente. https://bit.ly/2QMhIse Doar ca o masea rupta nu este urgenta. Urgenta in stomatologie este doar un abbces dentar.

| a răspuns:

Mai insista la cabinete stomatologice, sigur se ocupa unele de urgente

| a răspuns:

BA DA, au voie sa se ocupe de urgente! Nu stiu pe ce lume traieste ala...

| a răspuns:

Sunt in aceiasi situatie ca tine, eu am 2 masele, una cariata un pic, cealalta rupta pe din doua si cariata si dintele de sus dreapta rupt de tot fara carie. Am inteles ca se poate doar la Universitar la studenti, dar eu nu ma dau pe mana la aia.
singura solutie pe care mi-a recomandat-o stomatologul meu a fost sa-nu beau cafea, fara zahar(dulciuri), spalat pe dinti pe fiecare zi de doua ori fara pasta de dinti cu fluor (findca contine o neurotoxina) si clatit 10 secunde cu apa de gura.
Urmand eu personal aceste indicatii de la stomatolog, pot spune ca nu ma mai doare nimic momentan.
succes.

| explică:

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
Va doresc tot binele din lume și multă sănătate!