| razvan616 a întrebat:

Buna ziua! Am o problema de aproximativ doua luni de zile, orice mananc sau ce beau mi se fac foarte multe gaze la stomac, am fost mi-am făcut un ecograf mi s-a spus ca am ficatul mărit după care am făcut și testul Helicobacter Pylori din fecale care la urma a ieșit pozitiv. Ce pot face va rog sa scap de eructatiile astea ca nu le mai suport? Orice mananc sau ce beau ma simt foarte balonat și îmi vine sa ragai foarte tare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fa tratament corect si complet ca sa elimini Helicobacter Pylori si tine dieta de mancare ca sa insanatosesti ficatul.

| Frank51 a răspuns:

H pylori are 95% din oameni, și nu are simptomele descrise.

| dullcat5678 a răspuns:

Daca ai facut ecograf plus test specific, urmatorul pas ar fi sa mergi la medicul de familie sau la spitalul judetean, pe sectia cu pricina, pentru a putea primi o schema de tratament.

Urmezi un tratament si pui aceasta intrebare fiindca nu vezi rezultate?

Este dificil sa iti ofere cineva un sfat asa.Eu iti pot spune ca folosesc ceaiuri pentru a scapa de gaze si disconfortul stomacului.Dar te ajuta in situatia de fata? As crede ca nu, deoarece ceaiurile trateaza doar simptomele, nu si cauza problemei.

| razvan616 explică (pentru dullcat5678):

Da, mi s-a prescris un tratament pentru Helicobacter l am respectat 1 luna de zile dar degeaba nu și a făcut efectul deloc.

| dullcat5678 a răspuns (pentru razvan616):

Atunci ar fi cazul sa te prezinti din nou la medic, sa-i explici ca nu vezi rezultate si sa stabitili alta schema de tratament. Sau poate va reconsidera diagnosticul.

| AndreaDanci a răspuns:

Eu cand am avut probleme cu ficat/bila am baut ceai de anghinare si alte chestii amare, gen paine prajita putin arsa
Nu cred ca e bine sa iei sfaturi de pe TPU mergi la alt medic, fa alte analize

Ce mananci de obicei?