|

Bună ziua, am și eu o problema cu o candidoza as dori sa ma ajutați cu un sfat... Deoarece ma confrunt cu ea cam de 1 an și am ceva probleme din cauza ei... Nu mai sunt plin de viata ca înainte, nu mai ies cu prietenii mei deoarece aceasta ciupercă îmi provoacă anumite stări foarte nașpa, care aveți și știți cred ca știți cum este. Va rog dați-mi un sfat ceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| a răspuns:

Buna! Este foarte important de stiut in ce regiune a corpului te confrunti cu aceasta afectiune (poate sa apara la nivelul cavitatii bucale, la nivelul organelor genitale)! La barbati, candidoza este mai rara decat la femei, iar o cauza probabila de aparitie a candidozei la barbati este contactul sexual cu o persoana care avea asa ceva sau administrarea antibioticelor! Tratamentul acestei afectiuni include administrarea de medicamente antifungice pe o perioada variabila de timp asociate eventual cu tratamentul simptomatic. Este bine de stiut faptul ca in cazul cuplurilor care sunt activi sexual este important ca ambii parteneri sa urmeze tratamentul (asa cum am mentionat se poate transmite prin contact sexual) in vederea prevenirii reinfectarii. Inaintea initierii tratamentului cu antifungice, din cauza toxicitatii crescute a acestor gen de medicamente, ar fi indicat sa se efectueze analize de sange pentru a evalua functia hepatica si abia apoi sa se initieze tratamentul cu antifungice. Recomandarea mea este sa te adresezi medicului de familie care te va indruma in continuare!