| Andrei_Stroia_1990 a întrebat:

am si eu o problema mai mare si as avea nevoie de un raspuns.

Cand incerc sa ma angajez pe adeverinta de la medicu de familie apare asa: in evidenta noastra cu probleme comportamentale agresive si cu munca conditionata. Lucrurile astea au fost facute pentru a putea termina eu scoala ca din cauza unor probleme familiare s-a ajuns aici, asta e alt subiect.
Acea agresivitate la mine nu e asa cum imi scrie, ca sunt calm, foaia a fost facuta in urma cu 15 ani si as vrea sa stiu daca sunteti draguti cum scap de acea problema sa imi scrie apt de munca si atat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, consecintele unor comportamente te urmaresc timp indelungat, cateodata pe tot restul vietii. Asa este atat cu cazierul, cat si cu restul problemelor comportamentale.

Singurul lucru ce poti face e SA DOVEDESTI contrariul, in permanenta!
Asa, cum si cazierul se sterge dupa un timp (10 ani?), si inscrierile de avertizare din fisa ta medicala se vor ameliora dupa un timp. Dar trebuie sa ai un auto-control foarte puternic tot timpul, atat fizic, cat si verbal!
Iar lumea din jurul tau te va aprecia pentru asta!

| Andrei_Stroia_1990 explică (pentru Bula):

Nu imi ofera sansa sa dovedesc amigo adica oameni ma considera un pericol public pentru societate chiar daca nu mai e asa

| ALGator a răspuns (pentru Bula):

Ma intreb cum ramane cu confidentialitatea. Adeverinta medicala ar trebui sa ateste ca la momentul angajarii persoana respectiva indeplineste anumite cerinte legate strict de natura profesionala a postului solicitat.
De fapt, cerinta de a prezenta adeverinta medicala in România este anacronica si nedemocratica. Dupa acest criteriu nici Stephen Hawkin nu ar avea dreptul sa fie angajat pe la facultatea aia pe unde e el. Ar ramane muritor de foame.
Apropo de seriozitatea din sistemul românesc, pe fisa de internare a tatalui meu o doamna medic a scris "pacientul se comporta arogant". Intimplator, desi nu necesar pentru un pacient, tata e diplomat si cuviincios, dar sta prost cu lingusirea si atentiile.

LEGEA DREPTURILOR PACIENTULUI (legea nr. 46 din 21.01. 2003, MO Partea I nr. 51 din 29/01/2003).
Capitolul IV. Dreptul la confidentialitatea (s.n.) informatiilor si viata privata a pacientului.
Art. 21 Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.
Art. 22 Informatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul îsi da consimtamântul explicit sau daca legea o cere în mod expres.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi la medicul de familie si vorbeste cu el sa vezi cum se poate rezolva.

| Violleta2022 a răspuns:

Discuta cu medicul de familie si cere o reevaluare fizica si mentala ca sa poti scapa de ceea ce era in trecut.

| ALGator a răspuns:

Te-as sfatui sa pui intrebarea ta aici:
http://www.avocatnet.ro/content/forum

| nugasescusernameliber a răspuns:

Cere o adeverinta recenta, nu veche de 15 ani. Cu un medic de familie ar trebui sa poti vorbi, ar trebui sa stie daca mai e sau nu valabil.
Eu cand m-am angajat, am platit o adeverinta eliberata la zi, 7 lei sau ceva de genul, si mi-a scris doar apt pentru munca, nu mi-a scris tot istoricul.
Mai ai posibilitatea de a-ti schimba medicul, alta bataie de cap, insa nu stiu cu mentiunea aceea cum vei reusi sa te angajezi.

| Andrei_Stroia_1990 explică:

Problema ca atare nici cu o comisie adecvata nu ar fi o sansa?
adica de a face o constatare ca nu mai e asa ceva?

| MariaMihoc a răspuns:

Buna ziua!

Va recomand sa luati legatura cu un psiholog care detine competente in "Psihologia muncii", caruia sa ii solicitati eliberarea unui aviz psihologic pentru angajare. In urma unei evaluari e posibil sa obtineti un aviz favorabil, in cazul in care in prezent nu mai sunt evidente problemele consemnate anterior.
Mult succes!

www.psihoterapeut-bacau.ro