| David23445 a întrebat:

Bună ziua, aș dori doctori să-mi răspundă la această întrebare. Am avut diaree săptămână trecută de vineri până marți și după am avut scaune normale, de sâmbătă iar am scaune moi și apoase deci numai apa, este ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Ar fi fost util sa spui si daca ai avut alte simptome, dar deoarece episodul diareic dureaza de mai bine de 3 zile, este clar ca este vorba despre o afectiune care il cauzeaza.
Lista posibilelor cauze este mult prea lunga, dar in principiu poate fi vorba de o boala cronica deja existenta care declanseaza aceste episoade, poate fi o inflamatie (virala, bacteriana sau parazitara), aici incadrandu-se si o posibila intoxicatie alimentara, sau poate fi alergie (ori intoleranta) la un anumit aliment.

Deoarece se elimina doar apa, care ar fi trebuit in mare parte sa fie resorbita si procesata deja, este clar ca se suprasolicita si alte organe.In plus, apare deshidratarea.

In mod cert, ar trebui sa te prezinti la medic, mai ales daca deja ai luat tratament din farmacie si nu a functionat.
Chiar daca ai trata efectul, cauza ar ramane, deci ar fi bine sa descoperi si cauza.

Numai bine!

| David23445 explică (pentru Floareasoarelui26):

Bună nu am alte simptome nu am dureri abdominale nu am vărsături și nici nu am scaun foarte des am la 4-5 ore.

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru David23445):

Problema este ca se elimina apa, care ar fi trebuit resorbita in mare parte si nu se elimina resturile alimentare.Asta poate cauza probleme. Ocluzii intestinale, inflamatii ale colonului, chiar si apendicita.
Este bine ca nu ai alte simptome, dar va trebui sa incerci sa descoperi cauza acestei probleme.

| David23445 explică (pentru Floareasoarelui26):

Ok multumesc pentru informatii

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru David23445):

Cu drag! Multa sanatate!

| David23445 explică (pentru Floareasoarelui26):

Multumesc asemenea!

5 răspunsuri: