| Batman_6406 a întrebat:



As dori sa va intreb daca stiti vreun remediu pentru diaree. De luni de zile ma confrunt cu aceasta problema si chiar nu mai stiu ce sa fac, sunt inebunit, am luat si smecta si am urmat tot felul de tratamente si nimic. Specific ca am aceasta problema de sanatate de mult timp, dar nu ii acordam atentie deoarece eram foarte ocupat cu locul de munca. Nu mi-a ingreunat viata in vreun fel, dar ma simt jenat ca mereu sunt balonat si nu "ies" cum trebuie ca ceilalti la wc, daca ma intelegeti. Va rog mult sa ma ajutati daca se poate, si inca un lucru, cer desteptilor sa se abtina din comentarii aiurea. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa te vada un gastroenterolog. O diaree atat de prelungita poate fi determinata de o intoleranta la gluten (de exemplu) sau de o colita ulcerativa. Iti trebuie diagnostic de certitudine, fiindca tratamentu difera mult, e complex si dificil.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Si eu am probleme cu digestia uneori, intr-o perioada am luat ''imodium '' dar datorita reactiilor adverse si un pret cam mare am renuntat la acest medicament. Am fost la medicul de familie si mi-a recomandat un produs narural numit ''redigest '' care este mult mai ieftin si mai bun, ti-l recomand cu placere.

| mgtow a răspuns:

Mergi la medic poate e ceva mai grav si nu stii.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

In primul rand trebuie sa insisti cu controalele de specialitate. In al doilea rand, atentie la alimentatie. Multa sanatate!
http://www.sfatulmedicului.ro/......iareea_533
http://dieta.romedic.ro/diete/Regim_diaree_0727.html
http://www.musetel.ro/articol.php?id=848
http://www.colonhelp.ro/......onica.html

| onasis1961 a răspuns:

Incearca de 2mg. este cel mai bun in aceasta afectiune.Dar cel mai bun lucru trebuie sa consulti un medic internist.Banuiesc ca ai boala.I-ti dau un sait sa evaluezi stare de sanatate dupa simptomele pe care le ai:http://www.sfatulmedicului.ro/

| MoonLight a răspuns:

Imodium ai incercat? stiu ca e eficient in problemele astea. Daca citesti prospectele la unele medicamente contra diareei, undeva specifica sa te duci la medicul de familie daca nu are efect happy. Totusi incearca imodium sau furazolidon. Sanatate!

| Robert a răspuns:

Cel mai bine mergi la medicul de familie, mai ales daca problema persista.Citeste aici http://www.sfatulmedicului.ro/......iareea_533

| Innovation a răspuns:

Diareea este o afecţiune care constă în eliminarea de scaune frecvente, moi, neformate, care conţin resturi alimentare. În majoritatea cazurilor, la bolnavii cu diaree tranzitul intestinal este accelerat sau există chiar tulburări de digestie sau de absorbţie.

Cauzele apariţiei diareei
Cauzele apariţiei diareei sunt foarte variate. În primul rând diareea poate fi declanşată de abuzuri alimentare (cu alimente bogate în celuloză, băuturi reci, alcool etc.). O altă cauză poate fi infecţia cu agenţi patogeni (salmonela, shigelle, clostridium, perfringens, stafilococi, esterichia Coli, virusuri, giardia, candida albicans, baccilul Koch etc.) sau cu paraziţi (ascarizi, oxiuri, trichinela etc.).
Intoxicaţiile cu substanţe toxice (mercur, arsen) sau cu medicamente (antibiotice, antinevralgice, laxative, purgative, digitale etc.) pot şi ele determina apariţia diareei.
Alte cauze importante sunt problemele digestive de tipul colitei ulceroase, bolii Crohn, enterocolitelor, rectitelor sau tumorilor intestinale (carcinom, limfosarcom, polipoză).
Nu în ultimul rând, diareea poate fi provocată şi de factori neuro-psihici (emoţii, distonie neurovegetativă, stări de surmenaj), în acest caz vorbindu-se în termeni medicali despre diareea nervoasă.

Tratament:
- Afinul este planta cel mai des folosită pentru vindecarea diareei. Se poate folosi sub formă de ceai (se pun 2 linguriţe de frunze mărunţite sau de fructe uscate mărunţite la 250 ml de apă, se fierbe 5 minute, se strecoară şi se beau 2-3 ceaiuri pe zi). Se mai consumă fructe de afin (în funcţie de toleranţă) sau suc din fructe proaspete (câte 100 ml de mai multe ori pe zi).
Siropul din afine, cu toate că este făcut şi cu zahăr, este foarte util în aceste afecţiuni. Se consumă diluat în apă cu puţin suc de lămâie.
Tinctura din afine se ia câte 10 picături diluate cu apă de 3-4 ori pe zi. In cazurile mai grave se poate lua şi câte o linguriţă de trei ori pe zi diluată cu apă. Fructele se zdrobesc şi se pun într-o sticlă. La o parte de plante se vor pune 5 părţi alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des, pentru a se putea extrage principiile active din plante. După 15 zile se va strecura.
Afinata se poate folosi şi ea cu succes pentru vindecarea diareei. Amestecaţi 1kg fructe zdrobite cu 500 g zahăr. Lăsaţi la soare 15 zile agitând des, apoi adăugaţi alcool. Lăsaţi încă cel puţin 15 zile, apoi strecuraţi.
- În cazurile în care diareea este provocată de infecţii se va insista pe administrarea de propolis sub orice formă deoarece este un antibiotic cu un spectru foarte larg de acţiune care are şi efect antimicrobian. Se va face acest tratament cu proplis cel puţin 14 zile fără întrerupere.
- Cei care au alergie la acest propolis vor face tratament cu muguri de plop. Se vor lua 2 linguriţe de muguri care se zdrobesc şi se vor pune la 250 ml de apă. Se vor fierbe timp de 10 minute după care se va strecura. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi, cu înghiţituri mici călduţe.
- Pentru vindecarea diareei nervoase se recomandă ceaiuri sau tincturi din cătină (datorită conţinutului în vitamine), dediţei, hamei, levănţică, măghiran, măselariţă, pin, sunătoare, talpa gâştii, tei sau valeriană.
- Cura exclusivă cu mere vă scapă sigur de diaree. Curăţaţi coaja şi radeţi merele, apoi consumaţi 5 porţii a câte 200 g de măr ras în 16-18 ore. În primele zile nu mâncaţi nimic altceva, apoi introduceţi treptat orez, brânză de vaci, unt etc. Dacă doriţi un efect constipant mai puternic beţi suc de mere, însă mâncaţi şi pireu de legume şi seminţe de in pentru a nu vă constipa prea tare.
- Stejarul este un alt remediu excelent deoarece este bogat în tanin. Se va prepara aşa-numita cafea de ghindă. Scoarţa ramurilor tinere şi ghindele decorticate se prăjesc şi se macină. Se prepară apoi un decoct din 2 linguriţe de pulbere la o cană de apă.
- În caz de diaree cronică folosiţi maceratul de nuci verzi. Mărunţiţi nucile, amestecaţi-le cu zahăr, apoi lăsaţi în camară timp de 2-3 zile. Se ia apoi 1 linguriţă de preparat dimineaţa pe stomacul gol (nu mai mult pentru ca să nu provocaţi constipaţie).
- Ceaiul negru se indică pentru combaterea diareei. Puneţi o linguriţă cu vârf de ceai negru în 500 ml apă. Fierbeţi până când lichidul scade la jumătate. Beţi călduţ, în 2 reprize, la un interval de 15 minute. Nu se îndulceşte.
- Cărbunele medicinal este util să se ia câte o linguriţă de praf fin măcinat de 3 ori pe zi. Acest praf asigură curăţirea intestinelor de toxine.
- Argila - puneţi seara o linguriţă de argilă la 250 ml de apă, iar dimineaţa se va bea apa de pe aceasta. După ce organismul se va obişnui se va putea lua şi argila o dată cu apa. Înainte fiecare om consuma apă de pe argilă, pentru că toate fântânile erau făcute cu argilă pusă între pietrele din zid şi nu erau atâtea afecţiuni poate tocmai din această cauză, pentru că argila este şi un antibiotic foarte util. Este bună argila care se găseşte în locurile unde domiciliaţi, galbenă, verde, roşie, cea cu care se fac oalele de lut sau care se foloseşte de artiştii plastici. Principalul este să fie luată din locuri nepoluate.
Alte plante indicate la diaree: albăstrele, anin-negru, cătină, ceapă(cojile de la bulb), cerenţel, cireş, coada-racului, corn(ca şi afinele), creasta-cocoşului, frag, gorun, merişor de munte, morcov, mur, muşeţel, năpraznic, nuc(frunze), orez, paltin, porumbar(fructe), răcuşor, stejar, sunătoare, ştevie, tătăneasă, trifoi-roşu, urzică, usturoi, vişin(ca afinele fructe), vulturică.
Polen de albine este indicat să se ia pentru că reglează atât diareea cât şi constipaţia. Este bine să se ia în cură de minimum 21 de zile câte 20g pe zi în două prize.
Lăptişor de matcă - este indicat pentru că reface organismul, este unul din cele mai utile preparate care se poate indica la toate cazurile în cure de 20 de zile.
În tratementul diareilor se va respecta un regim alimentar obligatoriu, care cel puţin în primele zile va fi respectat cu stricteţe. După ce se vor rezolva problemele şi scaunele vor deveni normale atunci abia se va putea să se reia un regim alimentar normal
În profilaxie este indicat să se ţină seamă de toate cauzele care ajută la ivirea acestei afecţiuni, pentru fiecare caz în parte.

| kleorys a răspuns:

Diareea poate avea numeroase cauze, printre care alimentatia, medicamentele sau unele afectiuni precum boala inflamatorie intestinala sau sindromul colonului iritabil. Regimul alimentar este foarte important in cazurile de diaree, deoarece aceasta poate duce la deshidratare, varstnici sau persoanele care sufera de alte afectiuni.
Tratamentul diareei este diferit pentru fiecare persoana. Nu incercati toate aceste sfaturi in acelasi timp. In schimb, puteti incerca o parte din ele, in functie de starea individuala, pentru a afla care dintre acestea au rezultate pozitive. Astfel veti putea preveni evitarea inutila a unor alimente.

1.Beti cel putin 8 pahare de apa, ceai sau suc pe zi pentru a inlocui lichidele pierdute. Evitati sucul de prune si bauturile care contin cafeina. Laptele poate prelungi prezenta simptomelor de diaree, dar contine nutrientii necesari organismului si contribuie si la hidratare. Consumul de lapte poate fi indicat in cazurile de diaree usoara.

2. Evitati bauturile care contin cafeina – cafea, ceai negru, bauturile tip coca cola.

3.In unele cazuri, laptele sau produsele care contin lapte (branza, inghetata, budinca) pot complica diareea. Reducerea consumului acestor alimente sau inlocuirea lor cu lapte din soia fara lactoza sau cu bauturi din soia, care sunt tolerate mai usor, poate avea rezultate favorabile. Consultati medicul pentru a inlatura suspiciunea de intoleranta la lactoza.

4.Culturile active de bacterii benefice ( probiotice ) reduc severitatea diareei si ii scurteaza durata de manifestare. Probioticele se gasesc in iaurtul cu culturi active sau in suplimentele alimentare.

5. Orezul, painea prajita si bananele sunt indicate in cazurile de diaree.

6.Limitati consumul de alimente bogate in grasimi -prajeli, carne grasa, deserturi cu continut mare de grasimi, unt sau margarina in exces, smantana grasa sau unele produse din comert (snacks-uri).

7.Reduceti cantitatea de fibre din alimentatie. Fibrele se gasesc in fructe, legume, cereale integrale, nuci si seminte.

8.Pentru unele persoane, indepartarea cojii de la fructe si legume le face mai usor de digerat. Fructele si legumele conservate sau fierte foarte bine pot fi de asemenea mai bine tolerate de organism.

9.Luati mai multe mese reduse cantitativ pe parcursul zilei.

10.Reduceti consumul de fructe uscate, fructe de padure, leguminoase ( linte, fasole boabe, mazare ), porumb, broccoli, spanac si nuci. Aceste pot complica diareea la unele persoane.

11. Daca diareea este insotita de crampe abdominale sau meteorism, se recomanda evitarea alimentelor care accentueaza aceste simptome. Acestea sunt: mazare sau fasole, varza, conopida, ceapa, varza de Bruxelles, bauturi carbogazoase, bere sau chiar guma de mestecat.

12. Evitati luarea de antidiareice fara aprobarea medicului. Unele infectii pot fi agravate de aceste medicamente. Organismul incearca sa elimine virusul, parazitul sau bacteriile responsabile de declansarea bolii, iar luarea acestor medicamente poate impiedica acestor proces.

13. Dieta obisnuita trebuie reluata treptat, in urma vindecarii diareei.

14. Daca diareea dureaza mai mult de 2 zile, consultati medicul.

| Tr4fYc4n7D3PuFuL37y a răspuns:

Afine is ff bune sh pentru diaree si la gust ( mie imi plac ) st si la farmacii tot felul de medicamente da nu stiu exact cu se numesc bftwinking