| RebbiRebi a întrebat:

Bună ziua, medicul meu dermatolog mi-a prescris un antibiotic, iar când am fost la farmacie, doamna farmacista mi-a recomandat și o protecție pentru flora intestinală.(pe care am și cumpărat-o)
Când am ajuns acasă, am zis sa îl întreb și pe medic dacă este bine sa iau protecția, iar acesta mi-a spus sa iau antibioticul fără protecție, pentru ca nu își mai face atat de bine efectul și pot apărea anumite complicații.
As putea sa merg la farmacie sa returnez pastilele?
Am și bonul

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Https://bit.ly/3xNZJoQ
Cat despre returnare, nici gand. Farmacia nu este obligata sa ti le primeasca inapoi. Legea se aplica doar pentru produsele cumparate online. Daca vor cei de la farmacie le pot lua innapoi altfel nu sunt obligati legal.

| Jassmina a răspuns:

Este indicat sa iei pastilele pentru flora microbiana inainte cu 1 ora ca sa iei antibioticul, fiindca altfel faci candida si iti dezechilibrezi flora intestinala daca iei antibiotic pe stomacul gol.
Ignoranta medicilor este uneori deranjanta iar asta, chiar este de ocolit.
Asta chiar este un caz clasic de medic caruia nu-i pasa de sanatatea ta, dorind sa fii cat mai bolnav, ca sa-l vizitezi cat mai des si sa-l platesti cat mai des.

| AllMight a răspuns (pentru Jassmina):

Dupa nu inainte.

| Jassmina a răspuns (pentru AllMight):

Administrarea probioticelor este recomandata cu aproximativ 30 de minute inainte de masa pentru ca alimentele sa creasca pH-ul gastric, protejand bacteriile. Este foarte important sa exista o diferenta de cateva ore intre momentul administrarii probioticelor si cel al administrarii antibioticelor.

https://www.mattca.ro/......ioticelor/

| AllMight a răspuns (pentru Jassmina):

Inainte de masa corect, nu inainte de antibiotic. Asta scrie si in ce mi-ai trimis sau tu nici nu citesti ce postezi.
Drept dovada dai copy-paste cu tot cu greseli de ortografie "Este foarte important sa exista...".

"Este foarte important sa exista o diferenta de cateva ore intre momentul administrarii probioticelor si cel al administrarii antibioticelor."
Exact, majoritatea probioticelor se iau corect dupa cateva ore de la
administrarea antibioticului. Asa recomanda si medicul si farmacistul. Ce-i drept in fraza aia nu scrie inainte sau dupa ci mentioneaza doar un interval de cateva ore.
Deschide un prospect de Eubiotic Forte sau Linex si ai sa gasesti modul de administrare la cateva ore dupa antibiotic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai putea, dar ce a spus medicul mi se pare dubios.

| cristimihailov a răspuns:

Eu nu cred ca se poate.
Incearca si da-ne de veste te rugam.

| RebbiRebi explică (pentru cristimihailov):

Nu mi le-a schimbat. A zis ca nu are cum

| HappyUser a răspuns:

Sigur, atata timp cat pastilele nu au fost desigilate farmacia este obligata sa va restituie banii.

| AllMight a răspuns:

Medicul care ti-a spus sa iei antibioticul fara sa mai iei si protectie(se cheama probiotic) e slab ca pregatire, probabil e invatacel sau nu ii pasa.
Orice antibiotic trebuie urmat si de un probiotic la un interval de 2-3 ore dupa antibiotic. De ce la intervalul asta si nu o data cu antibioticul? Pentru ca antibioticul nu va mai avea efect.
De asta exista intervalul de timp pentru administrare. Antibioticele distrug flora intestinala si implicit scad imunitatea omului, pentru asta vin in ajutor protectiile(probioticele).
Farmacista a facut foarte bine ca ti l-a dat. Poti sa citesti modul de administrare al probioticului si ai sa vezi ca are dreptate.

| Dintrebare a răspuns:

Nici nu am mai auzit ca un medic sa prescrie antibiotic fara probiotic. Daca nu iei protectia pentru flora, sunt sanse maxime sa faci o candidoza bucala cel putin. Deci parerea mea este ca farmacista are dreptate si sa iei ce ti-a dat

| RebbiRebi explică (pentru Dintrebare):

Mi s-a spus ca pot consuma kefir, ca și el este un probiotic

| Dintrebare a răspuns (pentru RebbiRebi):

Iti spun din propria experienta ca mi s-a prescris antibiotic dupa o operatie, iar inainte si dupa tratamentul cu antibiotic a trebuit sa iau cate o pastila de flucovim, iar in rest, inainte cu 30 de minute de fiecare pastila de antibiotic am luat cate o pastila de linex. Si cu toate astea am facut un inceput de candidoza bucala care a trecut apoi in vreo 2 zile. Mai ales daca organismul nu este obisnuit cu antibioticele (eu am luat o singura data in viata), au un efect foarte puternic asupra organismului. Practic antibioticele, omoara toate bacteriile, si pe alea bune si pe alea rele. Nu stiu daca kefirul ar fi suficient. In principiu un medic stie mai bine ce e de facut decat stim noi. Noi cei care nu suntem medici emitem pareri din experienta si din ce am mai auzit. Acum tu alegi ce crezi ca e mai bine pentru tine. Oricum, sanatate!