| RebbiRebi a întrebat:

Bună ziua,
Mi-am făcut transferul la un alt medic de familie, iar acesta mi-a cerut copiile la dosarul pe care îl am la fostul medic de familie.
Eu nu prea ma înțeleg cu fostul medic, e mai dificil și îmi vorbea urat numai când ii ceream o simpla adeverința, d-apăi sa ii mai cer și copiile de la dosarul meu.
Din câte știu, acesta se trimite prin posta, iar noul medic ia legătura cu cel vechi.(Având in vedere ca lucrează amândoi in același domeniu, se vor înțelege și altfel)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Daca noul medic ti-a cerut tie sa-i aduci dosarul de la vechiul medic de familie, inseamna ca el nu-i obligat si nu are timp sa-ti contacteze medicul, de aceea ti-a spus sa-ti aduci dosarul la el.
Nu are importanta ca lucreaza amandoi ca medici de familie, asta nu-i un criteriu sa o faca pe curierii, iar prin posta probabil nu este chiar safe, sa nu se piarda actele, fiind extrem de importante cu tot istoricul bolilor si tratamentelor tale.
Fa un efort, pentru ultima oara, sa mergi la vechiul medic de familie si cere-i dosarul.

| sierra1 a răspuns:

NU fă nici un alt efort, lasă legea să funcționeze :

Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă, e-mail, fax/prin asigurat, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacă persoana păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.