|

Buna ziua! Mi-am fracturat degetul mare de la piciorul stang si mi l-au pus in ghips..problema este ca mi-au spus sa stau 4 saptamani in ghips, cu o pauza de 6 LUNI de la sport...acum vreau sa va intreb...nu vi se pare aceasta perioada cam exagerata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In opinia mea, depinde cat de grava este situatia ta dar din ce spui tu pare putin cam exagerat. Am avut fracturi in multe locuri, doctorul imi recomanda de cele mai multe ori 4 saptamani de ghips si 2 luni minim pauza, iar eu mereu dupa cele 4 saptamani incepeam sa fac sport din nou, bineinteles cu cateva dificultati in prima saptamana. Nu iti sugerez asta dar daca faci vreun sport de performanta nu are rost sa astepti 6 luni pana poti face iar ceea ce iti place.Ia-o mai usor, vezi ce dificultati ai si incearca sa nu te fortezi prea mult, nu vrem sa se intample ceva neplacut din nou, iti sugerez la fel si daca faci sport doar din cand in cand.

| explică (pentru Mariuss134):

Fac sport de performanta, insa nu am fost la un medic sportiv. Pot spune ca medicul la care am fost nu era de acord cu sportul pe care il fac, ma refer la faptul ca mi-a spus ca daca m-am accidentat nu sunt buna si, de asemenea, m-a luat la misto spunându-mi sa ma apuc de sah, fiind(sahul) in antiteza cu sportul pe care il practic. Acum nu stiu daca l-am prins in toane proaste sau... Problema este ca iubesc sportul pe care il fac si stau de abia o saptamana in ghips si simt ca nu mai pot fara antrenament...imi este foarte frica sa nu mi se atrofieze muschii, deoarece mi-au pus si glezna in ghips(nu inteleg de ce).

| a răspuns (pentru Mariuca179):

"." Pot spune ca medicul la care am fost nu era de acord cu sportul pe care il fac, ma refer la faptul ca mi-a spus ca daca m-am accidentat nu sunt buna si, de asemenea, m-a luat la misto spunându-mi sa ma apuc de sah, fiind(sahul) in antiteza cu sportul pe care il practic."."
Sahul, este sportul mintii. Nu este in antiteza cu nimic pe lumea asta. Dar daca nu te duce mintea, daca stii doar bataie...

| explică (pentru Iote):

Nu cred ca este cazul sa ma insulti, iar pentru cultura ta generala, stiu sa joc sah?
Asa ca nu iti mai da cu parerea despre ceea ce nu te priveste, te rog frumos, ci axeaza-te doar pe intrebarea pe care am pus-o!

| a răspuns (pentru Mariuca179):

Lasa corpul sa se refaca, am avut accidentari si stiu ce vorbesc.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu, pentru că eu așa am pățit și nu am ascultat și acum nu se mai mișcă cum trebuie. Nu se mai mișcă deloc.

| a răspuns:

Deloc.
Asta, daca nu vrei sa mai ai probleme. Insa daca nu iti pasa...

| explică (pentru Iote):

Am spus cumva ca nu imi pasa? Cum sa nu imi pese daca e vorba despre mine? Insa daca ai face un sport de care sa te indragostesti, desi ma indoiesc, ai pricepe ce inseamna si o saptamana fara antrenament, dar 6 luni plus inca una, 7

| a răspuns (pentru Mariuca179):

Daca iti pasa DE SANATATEA TA!
Vad ca tii mai mult la un sport decat la santate. Faci cum vrei.