| MichaelScofieldPB a întrebat:

Recent am suferit o fractura destul de urata a gleznei. Dupa operatie, o tija si 7 suruburi doctorul mi-a recomandat 6 saptamani de repaos(minim, se pot prelungi in functie de precesul de vindecare; doctorul fiind foarte strict in privinta miscarii de orice fel). Ideea este ca aceasta este a 3-a zi de stat si am dureri de spate mai mari decat cele ale gleznei din cauza statului pe spate. Pozitia nu o pot schimba din cauza piciorului.Nu stiu ce sa mai fac. Daca aveti vreo sugestie sunteti bineveniti sa imi raspundeti! Toata stima!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Regula este doar una singura: NU ai voie sa-ti misti glezna sau sa-ti lasi nici ceea mai mica parte din greutate peste ea!
Asta inseamna sa eviti complet miscarea piciorului de la genunchi in jos.

Statul culcat pe spate insa poate provoca alta problema: se pot forma escara la contactul intre piele si pat (lenjeria de pat), care se vindeca mult mai greu decatglezna!

Solutia este una intermediara: statul pe un scaun comod, ergonomic sau fotoliu etc. in timpul zilei, cu piciorul rupt sprijinit sub genunchi. Astfel glezna rupta va atarna in aer, tu te poti misca relativ.

Posibilitati sunt mai multe, dar in oricare varianta ai nevoie de ajutor pentru schimbarea locatiei sau cand trebuie sa-ti rezolvi problemele de toaleta.

Iti recomand sa discuti aceste aspecte cu medicul care te a operat!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

În mod normal, dacă stai pe spate nu e presiune pe coloană din câte știu, de aia și dormitul pe spate e cel mai recomandat. Dar dacă poți, să stai și fără pernă sub cap si cu una sub genunchi dacă-ți poți pune.

| MichaelScofieldPB explică (pentru anonim_4396):

Perna sub genuchi am pusa.O sa incerc si fara perna sub cap, poate observ o ameliorare, multumesc!

| Anonim a răspuns (pentru MichaelScofieldPB):

N-ai pentru ce. Poate ce simti tu sunt mușchii tensionați. Dacă poți, să încerci să te masezi pe spate. În zona din dreapta și stânga coloanei, că de obicei mușchii ăia se tensionează mai tare. Poți să te masezi cu osul ala de la degetul arătător, sau cum să zic. După ce strângi degetul e partea aia de os la mijloc care rămâne sus când îl strângi. Te sprijini pe cotul drept si începi mișcări rotative de jos până cât poți de sus si la fel faci și pentru partea stângă. Asta cât poți tu, nu-i nevoie să te ridici de pe loc. Poți apoi să-ți masezi și gâtul. Și în rest, o atitudine cât mai bună, mentalul e cel mai important happy

| DanielDanny a răspuns:

Te dor muschii sau oasele sau nu poti sa iti dai seama? Pot fi si niste nervi care au fost afectati in accident, de exemplu eu ma masez in partea din spate a genunchiului (dar nu unde se indoaie, ci ori mai sus ori mai jos pe mischi) cand ma doare mijlocul, daca poti sa ajungi acolo poti sa incerci pentru ca pe acolo trec mai multi nervi!

Am avut dureri mari de mijloc (cativa ani) care nu imi treceau nici cu masaj in zona care ma durea, nici cu medicamente! Pana am facut un curs de maseur unde faceam practica pe noi si am descoperit ca ma lasa durerea cand masam in zona aia! Deci problema nu erau muschii sau oasele!
Te poti intoarce pe o parte sau alta, sa mai lasi si sangele sa circule, ca daca stai doar pe spate circula mai greu pe acolo!

| MichaelScofieldPB explică:

Va multumesc tuturor de raspunsuri! Acum intampin alta problema, de aseara tot am niste dureri insuportabile. Dupa operatie la 2 zile sa zic durerile deja au devenit suportabile, chiar am refuzat calmantele care imi erau oferite.Astazi a fost oribil.Tot piciorul imi arde si durerea este intensa.Am luat calmantul prescris de catre medic dar degeaba, nici un efect.Parca si degetele nu mai au aceeasi mobilitate ca zilele trecute.Este normala aceasta durere? Sunt foarte confuz din cauza faptului ca dupa operatie nu am avut dureri asa mari.