anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna ziua, sunt foarte confuza.
De cand ma stiu, imi imaginam diferite persoane sau personaje fictive, din carti si desene, sa fie langa mine, de obicei si comunicam cu ele sau faceam diferite actiuni, cum ar fi: strangeam mana sau le faceam cu mana etc.
Dar deja e enervant, mi le imaginez de multe ori, fara sa vreau. E aceasta vreo boala? Sau sunt prieteni imaginari? Ma simt mereu foarte ciudat cand ma gandesc la asta, dar totusi, continui sa-mi imaginez, mentionez ca am 15 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

Sunt prieteni imaginari, inca nu te-ai maturizat complet, esti in foarte copilaroasa probabil. Eu zic sa te ingrijorezi atunci cand acestia te impiedica sa-ti desfasori activitatile din viata de zi cu zi cu succes.

Un exemplu: "Nu m-am dus la scoala azi c-am stat sa ma joc acasa cu prietenul meu imaginar". Aici deja e o problema si se recomanda vizita la un psiholog.

Daca nu ai astfel de belele, e ok, nu te mai ingrijora.

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Poate fi o boala. Vorbeste cu un psiholog pentru început, daca vrei sa te vindeci.

| aimullah123 a răspuns:

Ar fi bine sa mergi la un psihiatru pentru ca el iti va spune daca ai vreo afectiune psihica sau nu.
Dar nu-ti face griji.

| aimullah123 a răspuns (pentru aimullah123):

Ps : Una e doar sa-ti imaginezi ca cineva e langa tine si alta e sa ai halucinatii si chiar sa vezi pe cineva langa tine care de fapt nu e acolo