|

Buna ziua, TPU!

Am o intrebare despre Emetofobie(teama de a vomota).

Eu am mai fost la psiholog dar sincer nu m-a ajutat cu nimic. La inceput am crezut ca am o anxietate sociala. Dar am observat faptul ca teama cea mai mare este atunci cand vine vorba de a manca, nu ma deranjeaza faptul ca mananca altii in jurul meu, doar cand vine vorba sa mananc eu. Simt de parca as avea mereu un nod in gat ce nu imi da pace. Sunt foarte emotiv, daca ma emotionez prea tare mi se face rau de emotii efectiv laughing.

Am si atacuri de panica destul de des, atacuri cu care pot spune ca am inceput sa ma obisnuiesc si am invatat sa le controlez, in ideea ca pot sa ma calmez dar nu le pot opri din timp, iar asta ma oboseste super mult.

Sper ca m-am facut cat se poate de clar, deoarece imi este foarte greu sa explic ceea ce simt.

Aveti idee daca e o problema medicala sau daca e una psihica?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Du te la psihiatru! Iti va da tratament si vei scapa de aceste simptome!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Simți oare cum ca nu poti înghiți mâncarea si ca te vei îneca cu ea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E la sigur problema psihologica. Eu tot am frica de a vomita, desi nu e nici pe de parte atat de serios.
Uneori cand ai vreo problema e bine sa realizezi de unde provine. Poate ai avut vrei trauma in trecut, spre exemplu eu eram sensibila si vomitam des in copilarie. Apoi incerci sa iti impui faptul ca atat timp cat mananci sanatos, este imposibil sa vomiti. Imposibil. Nu exista nici un pericol. Odata ce intelegi motivul, mergi spre realizarea problemei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fobiile,atacurile de panica, depresia, anxietatea etc. sunt "abilitati" invatate, nu te nasti cu ele. Cauta un specialist in NLP(programare neurolingvistica), daca e bun te poate rezolva si intr-o sedinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează