Întrebare recomandată |

Buna ziua, TPU. As dori un raspuns de la cineva care se pricepe. Sunt insarcinata in 10 saptamani si de vreo 3 imi tot apar herpesuri nazale...ba trece unul,apare altul. Este si pe lista torch,herpes simplex,deci,sunt tare panicata,pentru ca au iesit IgM-urile marite... POATE DAUNA ACEST VIRUS BEBELUSULUI,MAI ALES CA E PRIMUL TRIMESTRU!?

Spuneti-mi sincer, va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu aceasta problema adreseaza-te URGENT ginecologului tau!

Herpesul exte cauzat de un virus si se raspandeste usor.
De pe suprafata pielii se poate indeparta daca sunt respectate unele reguli stricte de tratament si de IGIENA.
Problema este doar cu metodele de tratament, care sa nu afecteze fatul.

| explică (pentru Bula):

Am anuntat doctora mea,insa nu m-a chemat la analize,la nimic...mi se pare tare dezinteresata. Analizele le-am facut in cadrul torch-ului,cand au iesit IgM-urile marite, si trebuia sa le repet zilele astea, insa am amanat, pentru ca mi-a iesit altul. Am dat cu zovirax, a zis ca e ok daca dau de 2-3 ori...
Insa citeam pe net de malformatii si altele si sunt foarte panicata.
Doctora imi raspunde mereu cu "nu neaparat", "nu e nimic sigur"...nici alba nici neagra...
Ca ma trimite la morfologie cand va fi cazul, insa nu imi raspunde clar.
Cum il afecteaza pe bebelus acest herpes?! Nu stiu ce sa fac...

| a răspuns (pentru 12345abcde):

Daca ai o asemenea "doctora" dezinteresata, atunci alege-ti alt medic!
Urgent!

| a răspuns:

Mergi la medic sa faci analize

| a răspuns:

Mergi la ginecolog si va stii el ce sa-ti prescrie, ca nu-i simplu si nu poti lua orice, iar herpesul netrat, se poate lua la bebelus.

| explică (pentru Ioneasca1001):

Am anuntat-o,exact cum ii spuneam si utilizatorului Bula,nu e deloc implicata. Nu ma cheama la nimic, nu imi zice nimic, trag eu de ea, intreb daca dau cu zovirax, a zis sa dau de 2-3 ori...dar, din partea ei, nimic.
Pe net am gasit putine informatii si alea care ma panicheaza, cum ca ar da malformatii sau alte defecte...nu stiu ce sa ma fac! Nu gasesc pe nimeni care a trecut prin asa ceva,macar sa imi zica ce si cum. Saptamana asta, trebuie sa ajung la ea pentru urmatoarea ecografie, o sa ii zic iar, dar, este mereu evaziva. Nimic nu zice clar. Ca si cum si-ar lasa loc de..."eu nu ti-am garantat" (in caz de ceva).
Eu vreau doar adevarul