anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cand se face testul de sarcina, cand este recomandat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Testul de sarcina se poate face incepand cu ziua a opta dupa contactul sexual neprotejat. Dar pentru a avea certitudinea ca rezultatul este concludent, testul de sarcina se face din prima urina de dimineata, minim la 21 de zile de la contactul sexual sau la 7 zile de intarziere a menstruatiei. Daca este facut in cursul zilei, atunci termenul se prelungeste cu 3-4 zile.

Laur
| Laur a răspuns:

Pentru a avea rezultat relevant, testul de sarcina trebuie facut dupa 7 zile de intarziere a ciclului sau dupa 3 saptamani de la contactul sexual. Pentru un rezultat pozitiv e nevoie ca dupa fecundatie ovulul sa migreze catre uter, sa se implanteze si apoi sa inceapa secretia de gonadotropina corionica (hormonul detectat de testele de sarcina) - toate astea necesita timp.

Gasesti mai detaliat aici: http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Legiuitoarea, ai spus ca ai lucrat pe sectie de gine, ar trebui sa stii lucrurile astea, la 24 de ore de la contact e posibil ca spermatozoidul sa nu se fi nici intalnit cu ovulul...

| zuzumic a răspuns:

La 7 zile dupa data la care trebuia sa iti vina menstruatia dar poti sa il faci si mai devreme la 7 zile dupa actul sexual

| simona_1150 a răspuns:

Si cel mai bine e sa il faci dimineata. Bine, sunt unele care se pot face in orice moment al zilei, dar, daca il faci dimineata, e mai bine.

anonim_4396
| Anonim explică:

Bună.
Se face atunci când sunt suspiciuni cu privire la o posibilă sarcină.
Testele de sarcini de ultima generație se pot face și după 24 de ore de la contact.
Cel mai bine este după cel puțin 3 zile de la presupusul contact neprotejat.
Pa, pa.

Întrebări similare