|

Care este diferenta intre hipo si hiper tiroida. Care sunt simptomele?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

HIPOTIROIDISM: consta in deficienta hormonului tiroidian, Boala apare cand glanda tiroida nu produce suficient hormon, al carui rol este de a controla felul in care organismul consuma energia. Deficitul hormonului tiroidian afecteaza mai toate organele, netratat poate duce la complicatii multiple, probleme cu inima, cresterea nivelului de colesterol si trigliceride (care creste riscul pentru boli ale arterelor coronare si pentru accidente vasculare cerebrale).
aici un link unde iti descrie simptomatologia hipotiroidismului http://www.sfatulmedicului.ro/......845_3.html
HIPERTIROIDISM: apare cand glanda tiroida produce hormon tiroidian in exces. Hormonul tiroidian controleaza metabolismul (metodele prin care organismul transforma alimentele in energie) si influenteaza rata batailor cardiace, digestia, tonusul muscular, rezistenta oaselor si nivelul colesterolului. O persoana cu exces de hormon tiroidian are functiile organismului accentuate.
simptomatologie aici -http://www.sfatulmedicului.ro/......819_3.html

4 răspunsuri:
| explică:

O, doamne...eu am hipo atipica tongue deci nu-ti pot spune prea multe. ce pot sa iti spun este ca la hipo te ingrasi si daca inghiti aer (tiroida nu functioneaza) iar la hiper poti minca caaat vrei big grin ca nu te ingrasi, metabolismul fiind f accelerat. serios vorbind, daca ai probleme fugi repede la endocrinologie, cu tiroida nu e de joaca, iti bulverseaza viata daca nu o tii sub control.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Dureri de maini, nervozitate, dureri de gat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Care este diferenta intre hipo si hiper tiroida

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Diferenta cred ca este una este glanda de ingrasare adica hipotiroida si hipertiroida este glanda de slabire eu de exemplu sufar de hiper

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează