| Unlicean a întrebat:

Care este mecanismul de declanșare al anxietății sociale generale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Leatherface4ever a răspuns:

Bullying-ul, in special cel din copilărie.

Divorțul părinților, violenta în familie, probleme psihice ale părinților

Abuzuri fizice sau sexuale

Trauma emoțională sau psihologica avuta în copilărie

Soc emotinal major, stres posttraumatic.

Dezechilibru în creier al neurotransmitatorului chimic serotonina ar putea fi un alt factor posibil.

Printre alte lucruri, serotonina este implicată în reglarea dispoziției și a emoțiilor. Indivizii care suferă de fobie socială tind să producă prea multă serotonină, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Uppsala. De fapt, cu cât cantitatea de serotonină produsă este mai mare, cu atât devin mai anxioși în situații sociale.

La nivel cerebral, tulburările de anxietate au fost asociate cu un dezechilibru în cuplarea funcțională dintre amigdală (o structură nervoasă cheie implicată în declanșarea reacțiilor de frică) și cortexul prefrontal (o regiune cerebrală cu rol major în relgarea emoțiilor și comportamentelor). Simplu spus, persoanele cu tulburări de anxietate prezintă o hiperactivare a amigdalei care este slab controlată de cortexul prefrontal, ceea ce le predispune spre reacții exagerate și persistente de frică

2 răspunsuri:
| Unlicean explică (pentru batranulintelept77):

Da, dar unii trăiesc toată viața bine merci fără să se confrunte cu asta.