Atat iti pot zice fra Prediabet: De obicei, asimptomatic; uneori poate apărea oboseală sau sete crescută.
Diabet: Simptome frecvente includ urinare frecventă, sete excesivă, pierdere în greutate neintenționată, vedere încețoșată și vindecare lentă a rănilor.
Prediabet: Este o stare reversibilă. Prin modificări ale stilului de viață, cum ar fi alimentația sănătoasă și exercițiile fizice regulate, se poate preveni progresia către diabet.
Diabet: Este o afecțiune cronică care necesită gestionare pe termen lung, inclusiv monitorizarea glic
În sfârșit! Cineva care îmi răspunde și mie fix la întrebări. Fix pe întrebări. Mă bucur că ai înțeles întrebarea, exact așa cum am întrebat-o.
Acum însă ca să, mă îngrijorez totuși de ceea ce mi-ai scris, dacă am da probleme cu vezica deci spui că e deja diabet?!
Dar dacă nu și slăbesc rapid, ba chiar m-am îngrășat deși am probleme așa cum spui și tu cu vezica, poate fi doar un simptom decisiv pentru diabet?!
Cât de analize, știu că acolo trebuie să merg și o să merg, dar la naiba cu zilele libere că nu pot suna și face nicio programare în aceste momente, deoarece nu e nimeni pe fir. De luni sun pentru diabetolog, deja mă sperie răspunsurile tale și simptomele mele.
În orice caz, mersi mult.
Prediabet înseamă că daca slăbești în 6 luni poți inversa asta, diabetul gradul 2 este permanent, indiferent de situația nu dulcele este de vine și grăsimea aia viscerala și rezistența la insulină a celulelor, pe lângă asta ai și fac gras hepatic, probleme cu toate, nu e glumit cu grăsimea, dacă mânci o ciocolata creste glicemia dar ai rezistenta la insulina, dacă faci sport corpul nu are de ales va consuma, de ce nu mânci fructe, legume? Un kg de căpșuni 330 de calorii vs 100 grame de ciocolata 577 calorii
Prediabetul este un diabet mai slab doar.
La sanatosi e asa:
Glicemie dimineata pe nemancate la min 8 ore si maxim 12 de la masa de seara, intre 60 si sub 100.
La 2 ore de la o masa de la 60 si sub 140.
Hemoglobina glicozilata sub 5, 7 %
La prediabet:
Dimineata glicemie peste 99 dar sub 126
La 2 ore de la masa peste 139 dar sub 200
Glicozilata peste 5, 6 si sub 6, 5
La diabet:
Dimineata glicemie de la 126 inclusiv in sus
Sau la 2 ore de la testul de toleranta la glucoza peste 199
Sau glicata de la 6, 5 inclusiv in sus.
Deci doar una daca e, e diabet, dar pot fi doua sau toate.
Daca ai pre sau diabet si mananci o ciocolata nu mori, o sa urce glicemiile peste limite si nu este bine, ca glicemiile mari avute mereu distrug organismul.
Daca e diabetul grav, o sa iti fie rau dupa dulce, dar daca e mai slab nu simti nimic, insa corpul este atacat continuu daca mananci des din astea.
Asa se intampla si daca mananca cartofi, paste, mamaliga, cartofi, paine! Chiar daca nu e dulce, amidonul = glucoza care e si in zahar. Amidonul e format din molecule de glucoza legate cumva ca nu simti ca e dulce, odata ce se despart moleculele alea una de alta, intra in sange asa cum si de la zahar intra acelasi lucru.
Insa daca se mananca de ex o ciocolata, o sa ii urce diabeticului mai putin glicemia decat daca mananca paine goala sau cartofi fierti, sa zicem ca ambele au aceiasi cantitate de glucide.
Tu consideri diabetul o boala care te impiedica sa mananci dulce. E matura atitudinea ta, e serioasa? Asta da valoare vietii tale, tableta de ciocolata? Pai din cauza acestei atitudini te-ai imbolnavit. Fii fericit, poti sa mananci putin dulce la prediabet, in rest ti dieta si intarzii instalarea diabetului, dar tot faci diabet si mori, ce conteaza insa, ai mai mancat cateva tablete de ciocolata. Diabetul tip 2 e o boala oribila, care consta in pierderea capacitatii de a gestiona insulina, deci, atentie, nu e totul glicemia, important e ca insulina nu isi mai joaca rolul, iar mecanismul asta nu se mai poate repara, esti diabetic tot restul vietii. Incearca sa profiti de faptul ca deocamdata ai prediabet, ca sa ti o dieta stricta si sa te vindeci. Toti diabeticii dezvolta boloi secundare invalidante si, in cele din urma, mortale. Succes!
La diabet si prediabet totul e glicemia, nu mai conteaza insulina daca glicemia e buna!
Daca insulina nu isi mai face treaba, glicemia nu e buna, deci nu merge glicemie buna dar insulina nu.
Atitudinea lui e f matura, multi oameni in toata firea intreaba asta si la medic si in general.
Depinzand de gavitatea diabetului, unii pot manca o ciocolata fara probleme uneori, unii nu, le e rau cam incepand cam cau 1-2 ore dupa ea.
Predz-ul si dz-ul (diabetu) nu se vindeca nicicum, asta o zic si medicii, deci sa nu mai visam.
Ce se poate face este sa ramanem pe loc cu evolutia bolii, si sa dispara efectele bolii, asta merge, dar boala nu.
Boala se duce daca ne ingrasam la loc si mancam ca vrem si avem glicemii bune, adica insulina sa fie destula sa isi faca treaba.
Lucru care odata diagnosticati cu prediabet, nu vom mai avea valori de sanatosi daca revenim la viata de dinainte.
In schimb un sanatos nu are prediabet nici gras si nici daca mananca orice, asa ca e clar, si majoritatea nici nu fac prediabet.
Mecanismul insulinei odata stricat, nu se mai repara. Ti dieta, iei medicamente, glicemia e mica, nu inseamna ca te-ai vindecat. Macar cei care au prediabet sa stea acolo, si nu vor avea afectiunile secundare ale diabetului. Eu credeam ca de la prediabet se poate da inapoi, dar daca zici, presupun ca te-ai informat bine, probabil ca nu se poate. Oricum, daca stai la prediabet si ai totusi un mecanism de reglare al insulinei, e mult mai bine decat sa fi diabetic.
Asta am zis si eu, ca pre si diabetul nu se vindeca niciodata, doar sa aiba valori bune cu dieta si masurile necesare, atat.
Normal ca nici prediabetul nu se vindeca, ca e tot diabet doar ca mai slab.
Boala a inceput deja, nu conteaza stadiul, cel mult poate ramane acolo cu masuri, inapoi nu da.
Matur?! Cine naiba mai e matur în secolul ăsta plin de vicii?!
Bănuiesc că matur nu e nici să ți-o trg din 5 în 5 secunde și să faci copii pe bandă rulantă pe care să-i arunci apoi la orfelinat, dar cică el sau ea e matur/ă, dar lasă poveri societății (copii care de cele mai multe ori ies la fel de distruși ca și părinții lor) și care duc tiparul mai departe sau fac rău societății, deci, nu cred că par mai imatură decât restul populației de inepți sau vicioși.
Și măcar eu una, îmi fac rău doar mie, și îmi și accelerez dorința (cea de moarte) deci în final ce pierd?! O viață oricum distrusă și de rah și măcar știu că la finalul vieții nu m-am sinucis, deci am măcar o minimă șansă să mai ajung în rai pe lumea cealaltă, dacă măcar nu fac copii de umplutură și nu-i arunc în lumea asta mizeră singuri, și asta e totuși mândria aș spune, că dacă ai dat măcar naștere unui copil care a crescut singur frumos și a ajuns ceva bun în societate e una, e chiar o mândrie, că înseamnă că măcar genetic, o fost ceva bun în sămânța aia, dar vai și amar de cei care ajung copii crescuți singuri, pe arături și au deviații majore și ajung să facă rău societății și când au măcar o formă de luciditate sau măcar dau răspundere de faptele lor cele perverse, măcar acum adulți fiind, mai și blesteamă pe mă-sa și pe ta-su că din vina lor a ajuns unde a ajuns. Și da, ăsta este un adevăr cutremurător, orice buruiană, a ajuns buruiană din cauza sămânței de buruiană a lu mă-sa și ta-su.
Dar eu dacă din puținul meu dau și altora în nevoi, fac să zic, puțină filantropie. Eu una zic că trăiesc mult mai bine, decât nenorc care fac copii și nu (nu că nu știu, nici măcar nu vor) -și asumă maternitatea/paternitatea și astfel, nu vor deveni niciodată adulți cu acte în regulă. Doar că diferența dintre mine și aceia e că, eu mă distrug doar pe mine, ba în final, e chair ok, că plec mai repede din lumea asta infectă, incorectă, perversă și nenorocită, dar ei, ei lasă poveri societății, creează monștri doar printr-o simplă partidă de se* și o naștere, și ne mai și mirăm de ce am ajuns în prezent așa?! Nemernici tot mai mulți, la ce părinți au jumătate de mapamond nici nu e de mirare.
Deci eu zic că mai bine aleg tableta aia de ciocolată și mor mai repede, iar prin drumul meu (cât pot- că sunt totuși un om simplu- nu bogat, nu faimos, nici măcar plăcut de oameni, nici talentat măcar) dar din puținul meu dau și celor în nevoi + mă spovedesc da, mereu, de păcatul meu cel bulimic și cel al lăcomiei, cred că mor mult mai repede și mult mai frumos decât restul. Deci nu văd o problemă. În orice caz, toți avem plăcerile noastre mrobide și viciile noastre. Acum că unele vicii sunt lăudabile (precum workaholismul, cumpărăturile, fala, se*ul) și altele criticabile (mâncarea, alcoolul, drogurile, chiar mai nou de când cu faima psihiatriei și a psihologie observ că tot mai criticabil este condamnabil comportamentul violent sau măcar cel de manie, adică ce vreau să spun, mai nou e o boală-conform psihiatriei, dacă ești mai cu hate-ul în sân- că de nu toți putem fi pupincu*iști sau mai depresiv ori mai iute la nervi că de nu toți putem fi Zen dacă ne bate o piatră în pantofi sau nu toți putem tolera orice om în jurul nostru, gata dragă ești bolnav și trebuie să faci coadă pe bani grei la cabinetul psihiatriei și să iei rețete de milioane că de, nu ești conform normelor sociale adică un tembel Zen sau un dăsta care se dă cu toți, dar de fapt e un șarpe veninos în realitate. La fel ca și cu introversia de altfel, mai nou orice introvertit care se bucură de perna și camera și patul lui și nu-i mare dornic să clevetească la sfatul popular din oraș sau din sat, domn le bolnav, e izolat. Păi dacă nu toți avem chef de discuții banale și bârfulițe de cartier, nu înseamnă că suntem bolnavi, înseamnă doar că avem caracter și nu stăm să luăm parte la practic denigrarea publică a unir oameni, pe care cel mai probabil nici nu-i cunoaștem.) Deci am cam fumat toate prostiile astea din societate. Deci dacă aleg tableta de ciocolată e tocmai pentru că vreau să mă evapor din lumea asta perversă cât mai curând.
Si aia cu diabet o duc bine daca au valorile bune, nu e nici o problema.
Normal ca si prediabetul e tot diabet, doar ca asa s-a convenit, ca daca boala are un anumit stadiu pana la o limita anume, sa fie numit prediabet.
Ptr ca ce da valori mai mari ale glicemiei? Un deficit mai mic sau mai mare de insulina. Si la aia grasi cu rezistenta la insulina, chiar daca se zice "e insulina destula chiar prea multa...", e multa peste limita normala poate, dar nu suficienta, tot hipoinsulinism avem si acolo, se numeste hipoinsulinism efectiv.
Celulele insulinica din pancreas se stie ca nu isi mai revin.
Fie ca ai 20 celule distruse si ai diabet sau 10 si ai prediabet, principul e acelasi, nu se refac nici alea 20 dar nici alea 10.
Nu e alt mecanism la prediabet, si la diabet altul.
Se putea pune direct termenul de diabet inca din stadiul cel mai usor, doar ca era f usor, usor, moderat, etc, avansat, grav, dar asa au considerat ei.
De ex aici la noi is smecheri, dar ai prediabet ca diagnostic nu ai dreptul la medicatie gratuita.
La nemti ai, la noi nu.
Da, se poate spune asa, daca vrei neaparat. Dar puteai mai mult, sau mai bine zis, poti mult mai mult. Daca erai sanatoasa, asta in sine era un act de filantropie, prin efectul care il puteai avea, mult mai eficace decat daca ti-ai da toti banii unor milogi. Daca iti gaseai domeniul stiintific care sa te pasioneze, o carte iti producea mai multa placere decat ciocolata pe un an, si nu te facea sa te gandesti ca te distrugi singura. Ca sa vezi lumea ca fiind perversa, presupune sa o personalizezi, sa o antropomorfizezi. Lumea nu e un om, ca sa fie perversa, este un mediu dificil de inteles si greu de stapanit.
Nu mori mai repede, aici de aici, daca ai prediabet sau diabet si papi ce nu trebuie, e de ajuns sa mananci si cartofi sau paine asa mereu si cata nu trebuie chiar daca nu te ingrasi, poti ramai chior, sau iti taie 1-2 picioare, ori te duci de 4 ori pe saptamana cate 4 ore sa faci dializa ca rinichii se duc, sau un AVC de ramai damblagiu, etc.
Sau varianta doi, sa mananci ciocolata dar sa ai glicemii bune, si atunci este f bine asa, daca tratamentul e bun, merge. Insa in limita caloriilor permise sa nu ne ingrasam. Mai bine varianta asta zic eu, daca aia cu regimul nu-ti place (nici mie).
Doamne, deci alea sunt consecințele diabetului?!
Picioare tăiate?! :o
AVC?! :o la AVC te doare capul?! De o săptămână stau cu un ciocan în cap de durere, zilnic, iar și iar un ciocan mă povește parcă în cap, privirea mi-e împăienjenită, iar auzul mi-e încețoșat uneori sau nu mai suport zgomotul. Eu care ascultam muzică mereu la maxim.
Cât de dializă, și asta apare la diabetici?! Și aici cam tot de o săptămână mă confrunt cu urinări super dese... am pue pe seama răcitului sau ceva, dar da, m-am tot gândit și la nenoroc. de diabet deoarece citisem undeva că un simptom al diabetului ar fi urinatul frecvent.
Dar eu am pus simptomele pe aplicația Ada și nu mi-ar fi zis nimic de diabet ci mai degrabă de scleroză multipă și alte boli, doar că eu pusesem mai mult durerile de brațe, căci de aici a început totul.
De vreo câteva săptămâni bune, mă tot trezesc cu dureri bruște de brațe sau în orice etapă a zilei, apare durerea. Apoi la vreo 2 săptămâni după ce s-a instalat durerea de brațe, a început, cam după Paște așa, o durere criminală de cap, iar acum au început urinările frecvente și dubioase.
Oare să fie diabet? Pot durea și brațele la diabet?
Și de ce spui că mai poți mânca dulce dacă ai diabet?! Nu faci șoc anafilactic de la zahăr dacă ai diabet?! Sau în orice caz, nu poți muri instant?! Eu parcă așa auzisem că pățești în caz de diabet. Deci nu prea mai ai voie dulce.
Și tu chiar nu ții dietă, dacă ai diabet?! Știam că dieta e sfântă la diabet.
Da, toate alea pot apare daca diabetul nu este tinut bine sub control, nu apar imediat ci dupa ani, uni fac dupa 3 ani complicatii, altii dupa 12, dar apar daca glicemiile sunt peste limita.
Unii fac nefropatie (rinichii), altii retinopatie (orbesc), altii ateropatie si raman fara picior/picioare, neuropatie adica nu mai simti la picioare cand atingi pielea si apar probleme si acolo, ori mai multe din astea.
Ataca si dantura adica iti pot cade dintii, inima de poate omu face infarct, vasele de sange si poti face AVC.
Poate da tensiune, si aia sa duca la AVC.
Daca vrei sa vezi daca ai pre sau diabet, fa asa, si scapa de o temere, nu cred ca ai, dar zic daca ai tu gandul acolo. Nu prea dor bratele de la diabet.
Fa rost de un aparat de glicemie si ia dimineata pe nemancate la minim 8 ore de la masa, si la 2 ore dupa o masa, si afli exact daca ai sau nu ai, poti proba, ca nu e mare lucru.
Mda, regimu se zice ca e sfant, dar e strict si eu nu-l duc, bag insulina si mananc orice, insa nu se da pentru ca e risc mare de hipo, dar eu mi-am asumat, doamne fereste sa tin regimul ala!
Se da insulina din prima doar la cei cu diabet tip 1 adica la cei sub 30, la 2 se da abia dupa ce omu e f grav, eu am preferat de la inceput.
Unii pot manca orice si doar cu tratament oral, insa li se agraveaza boala mai repede in timp. Insulina face ca boala sa stea pe loc sau sa avanseze mai greu.
Prediabetul înseamnă că ai glicemia puțin crescută, dar nu ești încă diabetic. Poți mânca dulce, dar rar și cu grijă.
La diabet, dulciurile trebuie evitate cât mai mult. Dacă totuși mănânci o ciocolată, nu mori pe loc, dar glicemia crește și, dacă faci asta des, apar probleme grave de sănătate. Deci, cu cât mai puțin dulce, cu atât mai bine!
Daca esti diabetic poti sa mananci ocazional o patratica de ciocolata. Ca sa nu-i uiti gustul. Dar nu una intreaga. Poti sa faci o criza sau coma diabetica. Da, poti sa mori.
Nu stiu ce este prediabetul dar presupun ca e tot diabet dar glicemia e doar usor crescuta, nu mult. Si daca da, tot nu ai voie dulciuri sau fructe cu multa zaharoza.
Comă diabetică?!
Adică e ca și coma normală sau cum?!
Adică spui că dacă am diabet și mănânc mult zahăr sau dulce ajung în comă?! :o Asta spui?!
Da, asta o spun.
Https://www.catena.ro/coma-diabetica-cauze-factori-de-risc-si-manifestari
CarameleCuLapte întreabă: