| dulcedora a întrebat:

Care pot fi cauzele cosmarurilor? Melatonina in cantitate scazuta poate fi una din ele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| adrianpop96 a răspuns:

Da, se poate să fie și melatonina.
Privare de somn - modificarile aparute in programul tau care provoaca un somn neregulat si ore de somn neregulate sau acele modificari care iti intrerup somnul sau iti reduc orele de somn iti pot creste riscul de a avea vise urate. Insomnia este asociata cu un risc crescut de a avea cosmaruri.

Stres si anxietate - uneori, sursele de stres din viata de zi cu zi, cum ar fi o problema acasa, declanseaza visele urate. O schimbare majora, cum ar fi faptul ca te-ai mutat sau decesul cuiva drag, poate avea acelasi efect. Cand suferi de anxietate, acest lucru este asociat cu un risc mai mare de cosmaruri.

Poate să apară și din motive vizuale, cum ar fi să urmărești filme de categorie Horror, imagini sau cărți cu extract horror.

1 răspuns:
| Donsavas a răspuns:

Da