|

Cat de periculos este un RMN? Care este nivelul de radiatii?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Trebuia sa fac si eu un RMN... a facut un coleg de munca inaintea mea, si singurul "efect" a fost faptul ca a inceput sa ii cada parul...nu ff mult, dar vizibil...doctorul i-a zis ca este o reactie normala...asa ca mai bine te interesezi din timp, zic eu...

3 răspunsuri:
| a răspuns:

RMN-ul nu iradiaza, el nu functioneaza cu radiatii ci cu camp magnetic. Pana acum nu au fost descoperite reactii adverse periculoase ale acestei investigatii, dar, pacientii care au orice fel de metal in corp NU au voie sa faca RMN: plombe, pivoti metalici, proteze cardiace, tije, suruburi, placute in oase.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, sigur era RMN. Pe mine nu ma intereseaza ce spun doctorii sau ce spun altii din,, documentatii,,, eu v-am zis ce am avut de zis dintr-un caz real. Ramane la latitudinea voastra de a crede ce doriti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Andreutz...sigur eara la RMN? nu a fost cumva la CT? eu m-am documentat destul demult, si nu am reusit sa gasesc reactii adverse

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează