| Frank51 a întrebat:

Cata cantitate de lichid puteti bea inainte sa aveti nevoie la baie? Intreb de curiozitate, ca la mine nici dupa 2 litri nu am nevoie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Intr-un rinichi sănătos, cei aproximativ 1 milion de nefroni "inghesuiti" își fac slujba cu credincioșie. Cele 2 milioane de nefroni, puternic vascularizați, realizează si ei o suprafața de schimb foarte mare. Tot sângele din corp trece prin rinichi din 10 in 10 minute, astfel încât sângele este filtrat de 150 de ori pe zi. Organismul purifica si reciclează cea mai mare parte a celor 40.000 de pahare de apa necesare in fiecare zi. De-a lungul vieții produce-ti 45.000 litri de urina. In 24 de ore cantitatea de urina primara formata este de 180 litri, in vreme ce urina eliminata însumează doar 1, 5 litri. Cauza profunda care conduce la distrugerea rinichilor este intoxicația cronica a organismului, fapt care determina acidoza mediului intern. Datorita acidozei apar tot felul de boli la nivelul sistemului urinar: litiaze, glomerulonefrite, pielonefrite, nefropatiile vasculare, nefropatiile glomerurale etc, care in timp pot duce la insuficienta renala. Citat din "Sănătate si vindecare..." de Sorin Nicola

| JicaContra a răspuns:

"ca la mine nici dupa 2 litrii nu am nevoie"
NASPA, MERGI LA DOCTOR
daca ai baut 2 litrii de lichid, si dupa 1-2h nu iti trebuie la wc, atunci lichidul ori s-a dus in alta parte ori a iesit prin transpiratie

de ce sa mergi la doctor, pentru ca daca, rinichii nu proceseaza cel putin 500ml de lichid pe zi, RAMAI FARA EI!

eu beau un pahar de apa si dupa 30min trebuie sa merg la wc
si beau apa continuu, toata ziua, nu odata 2l

| Frank51 explică (pentru JicaContra):

Nu am specificat deodata sau pe parcursul zilei, mai citeste o data.

| JicaContra a răspuns (pentru Frank51):

Ok, problema ramane, sincer, e foarte naspa daca nu ajunge apa in rinichi, chiar am citit despre asta

si, si mie mi se intampla cand stau in caldura si transpir abundent, dupa care urina e foarte galbena, miroase puternic, e putina si... ustura

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

big grin De la obisnuinta, am avut momentele alea ca ma duceam rareori la baie si aveam burta mare. Motivul este sedentarism. Nu functioneaza organismul. Si daca o tii asa multa vreme, se poate agrava. Am auzit o poveste despe cineva care a patit. Unii da sunt obisnuiti sa se tina in anumite situatii, chestia asta se invata. Omul ca orice animal poate fi "dresat" sa se comporte si reactioneze intr-un anumit fel la anumite situatii. Cand faci miscare atunci simti nevoia de a te duce la baie.
Dar cand bei ceva, o sa dureze pana ajungi sa elimini. Adica nu e ca si cum bei acum si te duci direct la baie.
Aici daca vorbim de alcool e o alta poveste, si as vrea sa iti explice altcineva.

| Frank51 explică (pentru anonim_4396):

Eu am observat la muncă, beau cam 2 litrii de apă în 8 ore, dar abia când ajung acasă urinez. Mi se pare mult sincer, 8 ore, rareori simt nevoia mai devreme. O să fac analize să văd ce și cum.

| morfeo a răspuns:

Daca beau 1l deodata, in maxim o ora incep incep sa am nevoie

| ViruseZ a răspuns:

Depinde de la persoana la persona. Poate fii din cauza varstei, din cauza nivlului de transpiratie etc.

| random1620 a răspuns:

Cred ca depinde de la persoana la persoana, si la cat de sete iti e.

| Frank51 explică (pentru random1620):

Depinde de varsta eventual, ca practic diferentele sunt neglijabile pana nu intervine degradarea muschilor din componenta sistemului urinar.

| Monika27 a răspuns:

Depinde de persoana. Eu, de exemplu, retin foarte multa apa in corp. Ce-i drept, mananc si sarat. Dar in timpul noptii niciodata nu ma trezesc sa merg la toaleta. Iar cand eram copil, mama s-a speriat ca ceream foarte rar la toaleta si am mers la medic, doctorul a spus ca am vezica mai mare si de aceea nu merg foarte des.