|

Cate feluri de cancer sunt? care sunt acelea?

2 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cred ca sunt cateva sute de forme de cancer. Pentru fiecare organ din corp (si la o numaratoare sumara am numarat cam 40 de organe care pot dezvolta tumori maligne) exista intre 3 si 10 tipuri de cancer.
Un cancer este clasificat in functie de localizare, nivelul de dezvoltare (infiltrativ, excavate, polipoid, ulcerative, vegetant, stenozant, etc), descrierea histologica (carinom, adenocarcinom, sarcom, etc).
Deci... sunt multe forme. Daca vrei sa stii pentru un singur organ, spune si atunci e mai usor, o sa fie o lista de cateva randuri si nu un roman.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

PAi cancerul este acea boala care apare aproximativ la toate organele corpului...pentru cateva find fatala pentru cateva nu.
Apare la plamani (ceroza)
Apare la rinichi
-la stomac
-la creier( tumoare)
...in mai multe zone.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează