| iulika_7699 a întrebat:

Cauzele aparitiei,, sindromului dawn"?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cred ca te referi la sindromul Down. As vrea sa fac cateva completari la raspunsul de mai sus: mutatia genetica care da sindromul Down se numeste trisomie 21, adica in loc de o pereche de cromozomi 21 (adica 2), individul respectiv are 3.
El nu apare datorita unui vaccin, de altfel primul caz documentat in medicina dateaza din 1862 si a fost diagnosticat in Anglia. Nu se cunosc exact cauzele care determina greseala in cariotipul individului, dar s-a observat ca varsta crescuta a parintilor in momentul conceptiei este un factor de risc. In acest moment, teza acceptata este ca sindromul Down se produce datorita unei greseli intamplatoare in timpul formarii ovocitelor sau in timpul sarcinii.

| Diav0la a răspuns:

Sindromul Down reprezinta o mutatie genetica ...in loc de cei 46 de cromozomi pe care ii are orice om, copilul cu SD are 47, unul in plus... Cel putin asa mi s-a explicat mie in momentul in care fiul meu a fost suspectat de SD. Se banuieste ca de vina ar fi fost un vaccin descoperit acum multi ani in Germania si care a produs o astfel de mutatie genetica. Cauzele exacte nu se cunosc dar se cunosc factori care favorizeaza aparitia SD printre care se numara si varsta inaintata a parintilor. Te poti documenta pe net cu privire la asta... e de ajuns sa dai un search la nenea Google si o sa ai informtie mai mult decat necesara.

Întrebări similare