| Allys19 a întrebat:

Ce ar trebui sa mancam ca sa avem o viața sănătoasă? Din toate documentarele și siteurile pe care le-am văzut și accesat ni se spune ca găinile din comerț nu sunt bune,ca pestele conține prea mult mercur și ca nu e bun, carne in general nu e buna fiindcă e injectata, etc.In documentarul "What the health" se spune ca un ou pe zi e echivalent cu 5 tigari.Atunci ce ar trebui sa mâncam? Fructe și legume care și acelea sunt din comerț și vedem la știri ca "roșiile nu mai au același gust cum aveam acum 20 de ani". Adica pe scurt tot ce e din comerț nu e bun și ne fac rău.Nu e vorba ca vreau sa fiu slim fit laughing, e vorba de bolile care se produc din cauza acestora. Diabet, cancer etc, uneori nici nu știu ce sa mai cred laughing Pe Netflix la documentare zice ca ouăle nu sunt bune și când deschid diferite siteuri de nutritie îmi arată ca e bine sa mănânc oua fierte in fiecare dimineata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Daca gainile din comert erau cum ziceau ei... populatia scadea la nivel mondial nu crestea.
Pestele contine mercur de la poluare dar trebuie sa manci prea mult ca sa ajunga sa fie periculos...
Ouale sunt printre cele mai nutritive alimente. poti sa le manaci linistit
fructele si legumele crescute in sere nu-s ca cele crescute bio, dar diferenta intre ele este irelevant de mica

Daca vrei sa fii sanatos, dormi 8 ore pe zi, fa sport zilnic si mananca preponderent mancaruri vegetale (80% din macare sa fiede origine vegetala si restul de origine animala). Evita viciile si stresul si o sa traiesti cat iti permite bagajul genetic.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bio, vegan. Daca ai macar vreo 2500 RON/om de bagat lunar in mincare...

| ShelbyGT a răspuns:

Concluzia? Nu crede tot ce citesti/auzi. Desigur ca orice exces dauneaza, asa cum putinul din toate e benefic. O alimentatie sanatoasa este una variata si moderata. Mananca ce ti face tie bine. Fiecare corp are particularitatile lui. Ce tie iti prieste, altuia ii face rau. De aici si alergiile sau reactiile adverse. Nu mai crede tot ce auzi. Oricat e polenul de albine de sanatos, mie personal imi face rau. Deci eu il ocolesc. Asa si tu. Personalizeaza ti alimentatia, ca esti unic, ca noi toti. Gaseste tu ce ti face bine. Daca te ajuta, intereseaza te de alimentatia calugarilor de la Athos.

| spraytag a răspuns:

Alimente fara E-uri. Referitor la oua, eu stiu ca un adult poate sa manance maxim 5 oua pe saptamana