| lauracostina a întrebat:

Ce ati facut sa scapati de cistita recurenta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
tundenana
| tundenana a răspuns:

Trebuie mers cu urina de dimineata la un laborator si cerut o urocultura si un examen amanuntit de urina respectiv o antibiograma... si luat antibioticul potrivit tie... ai putea sa incerci o cura de 6 luni cu ceai de ghimbir... ceai facut din radacina de ghimbir pe care o razalesti tu... cum prepari? iau un bulb... de 5 cm (rupi de pe radacina o buc) o spal si o razuiesc la razatoarea mica... pun 1l de apa la fiert cand fierbe pun ghimbirul si fierb 1 min, dupa care sting si acoper cu capacul las asa 30 min dupa care obligatoriu se strecoare... se bea 3 cani (vezi ca e iute asa ca se bea incet) pe zi ai grija sa nu bei seara ca e energizant, e fff bun pentru infectiile urogenitale... multa sanatate

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Femeile sunt cele mai afectate de cistita, iar multe dintre ele sufera de asa-numita cistita recurenta, adica cistita care apare foarte des, uneori imediat dupa încetarea tratamentului Cel mai bine ar fi sa te adresezi medicului. Cistita tratata incorect sau insuficient poate evolua generând afectarea rinichiului, uneori cu pierderea functiei acestuia. Pâna sa iei orice tratament, ar trebui sa dai la un laborator o proba de urina corect recoltata. În functie de rezultat, medicul iti va prescrie tratamentul cel mai potrivit. Tratamentul poate varia între 3 si 7 zile în functie de severitatea si tipul de bacterie depistata la analiza specifica a urinii (urocultura).

Atât în perioada tratamentului, cât si în general, va trebui sa evitati statul cu picioarele în apa rece sau mersul cu picioarele goale pe gresie si va trebui sa bei cât mai multe lichide.

Se pot administra 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa la fiecare doua ore, în timpul zilei, cel putin 3 zile. Daca trebuie tinut un regim fara sare din cauza prezentei altei afectiuni, nu vei lua bicarbonat de sodiu. Se pot folosi si supozitoare antispastice. Ca tratament, se recomanda comprese foarte calde, cu seminte de in si flori de fân, bai calde de sezut (cu coada calului, de cel putin 30 de minute), împachetari si comprese calde pe partea inferioara a abdomenului.

Se vor evita consumul de alcool, ceai si cafea si, mai ales, excesele sexuale. Se vor consuma ceaiuri diuretice: din frunze de mesteacan, leustean si ceaiuri cu efect antiinflamator: din galbenele, cimbrisor si ienupar.

Timp de 3 saptamâni se iau câte 5 picaturi de tinctura de ienupar pe zi.
Tot 3 saptamâni, dimineata, la prânz si seara luati câte o lingurita de tinctura de coacaze negre ( o gasesti la magazinele de tip plafar).
Atât pentru a preveni cistita, cât, mai ales, în timpul crizei, beti câte 3 cani pe zi de ceai de galbenele si ienupar.
Plante ca urzica si strugurii ursului sunt utile atât pentru vindecarea infectiei, cât si pentru calmarea arsurilor care însotesc mictiunea. Acestea au proprietati antiseptice si antiinflamatoare. De la urzica se folosesc frunzele sau radacina, iar de la strugurii ursului, frunzele. Femeile însarcinate nu trebuie sa consume ceai de strugurii ursului.
Sucul de afine. Este un remediu folosit înca din antichitate în tratarea infectiilor urinare. Studiile moderne au confirmat ca afinele contin într-adevar anumite substante care distrug eficient bacteriile, în special Escherichia coli, unul dintre germenii care sta cel mai frecvent, la originea cistitei. Ca sa previi sau sa tratezi cistita, bea în fiecare zi 100 ml suc de afine, timp de 7–10 zile.

Ceaiul de matase de porumb si cel de nalba elimina durerile specifice cistitei.





| mateia a răspuns:

Am luat Cystinol Akut. Vezi pe www.3f.ro prospect.