|

Ce inseamna aslo?

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

ASLO este o analiza (anticorpi anti-streptolizina O) care detecteaza prezenta anticorpilor indreptati impotriva streptococului beta hemolitic de grup A. Un ASLO mai mare decat valoarea maxima admisa este martorul unei infectii cu streptococ, fara a preciza daca este veche sau noua, activa. De aceea, valoarea ASLO are relevanta doar urmarita in dinamica, la analize repetate: daca ASLO scade, infectia este veche, vindecata, exista doar martorul infectiei, anticorpii acestia nu ofera imunitate; daca ASLO creste infectia este activa si necesita tratament cu penicilina si moldamin si eventual indepartarea focarului (amigdalectomie, de obicei).

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Aslo=analiza ce gaseste in sange anticorpii antistreptococici numiti si antistreptolizine.Aceste rezultate sint exprimate in unitati ASLO/ml ser.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista un microb care foarte frecvent produce amigdalita.
Acest microb este streptoco beta hemolitic grup A
Streptococul are mai multe parti componente pe care organismul le percepe si lupta impotriva lor, acest microb descarca in corp unele substante care de asemenea sunt percepute de organism, una dintre aceste substante se numeste streptolizina (prescurtat SLO)
Organismul fabrica soldati impotriva microbilor sau a virusilor, acesti soldati pe care ii face organismul pentru a se apara se numesc anticorpi, in cazul streptococului beta hemolitic, organismul face anticorpi atat impotriva segmentelor acestui microb cat si impotriva substantelor pe care le descarca microbul.
Anticorpii pe care organianismul ii face pentru a lupta impotriva streptolizinei se numesc anticorpi anti streptolizina ( prescurtat ASLO)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Simplu: Aslo inseamna infectie cu un streptococ (nu neaparat faringiana) care necesita antibioterapie (Moldamin, penicilina etc)+consult cardiologic deoarece infectia cu streptococ iti poate da cardita (inflamatia miocardului) reumatismala si afectarea valvei mitrale cu stenoza mitrala + consult reumatologic pentru tratarea unui eventual reumatism articular acut (vad ca ai ceva simptome articulare) + consult nefrologic (poate da si glomerulonefrita cronica si insuficienta renala in final), si daca mai caut poate mai gasesc si alte afectari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este un microb care foarte frecvent produce amigdalita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un microb care provine de la o raceala puternica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Aslo indica gradul de infectie din organism, boli de inima dar si reumatismul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează