|

Ce înseamnă detartraj sau cam ceva in domeniul Stomatologie?

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu știu să explic în termeni mai științifici, dar îți pot spune pe șleau. Când ți se face un detartraj se face de fapt o curățare a dinților de tartru (piatra galben albicioasă care se face pe dinți atunci când nu te speli mult timp sau te speli incorect pe dinți). Acest lucru se face cu un instrument special, nedureros, care vibrează foarte repede și poate să spargă astfel acea piatră, ca la urmă dinții tăi să fie lipsiți de ea. Apoi se mai poate face ulterior o spălare speciala cu Airflow (sper ca am scris bine denumirea). Asta înseamnă o spălare a dinților cu alt instrument, cu jet, care stropeşte cu o soluție de apa și bicarbonat de sodiu din câte știu.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Detartraj = curatare de tartru
Tartru = bacteria care in timp se intareste si devine galben-maronie, de la baza dintelui

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Medicul iti periaza dintii pentru a indeparta tartrul. Tartrul este o piatra ce se formeaza in timp, daca nu periezi dintii bine sau nu mananci pe ei(nu ii folosesti). De exemplu cand obisnuiesti sa mananci decat pe partea stanga si neglijezi partea dreapta. Daca nu cureti tartrul la medic, pot aparea afectiuni ale gingiei. Se poate detartra cu ultrasunete sau laser, din ce stiu. Detartrajul este important pentru dinti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează