|

Ce inseamna hemoroizi, daca ai hemoroizi iese sange cand faci treaba mare? Va rog cat mai explicit si rapid.

12 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hemoroizii sunt mici umflaturi pline cu sange datorate dilatarii venelor varicoase. Initial hemoroizii sunt localizati in interiorul corpului, in zona anusului (hemoroizi interni), dar uneori se extind si in afara (hemoroizi externi). Un lucru important de retinut: hemoroizii nu sunt periculosi!

Constipatia si efortul prelungit de eliminare a scaunului sunt cunoscute ca contribuie la formarea de hemoroizi prin presiunea exercitata asupra vaselor de sange.

Care sunt simptomele care apar in cazul in care ai hemoroizi?
Hemoroizii pot fi prezenti timp de mai multi ani, dar raman nedescoperiti pana apar simptomele. Ei pot cauza sangerari anale, mancarimi si de asemenea dureri si discomfort.
In mod normal sangerarile se limiteaza doar la cateva pete de sange proaspat aparute pe hartia de la toaleta, dar sangerarile mai severe pot fi prezente dupa eliminarea scaunului.
O denivelare poate fi de asemenea simtita in anus si unii hemoroizi mai mari pot da senzatia ca intestinul nu a fost golit de tot.
Daca observi sange in scaun si ai unul dintre simptomele mentionate mai sus ar trebui sa vizitezi un medic specialist.
Daca ai hemoroizi, medicul va recurge si la alte investigatii pentru a vedea daca nu exista si o alta cauza mai serioasa pentru sangerare. Medicul va investiga canalul anal si va inspecta mucoasa membranei rectului si a ultimei parti a intestinului gros folosind un tub pentru examinare numit proctoscop sau sigmoidoscop.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Http://mymed.ro/hemoroizi.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Vene in anus care se sparg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hemoroizi


Clasificarea standard a hemoroizilor se face in functie de originea acestora. Exista doua 2 tipuri de hemoroizi: interni si externi. Cand hemoroizii apar in afara anusului, acestia sunt numiti hemoroizi externi. Acestia sunt mai usor de identificat deoarece se manifesta prin sangerari si mancarimi. Hemoroizii interni sunt gasiti in interior si in rect, fiind mai greu de identificat. O modalitate de depistare a acestora este scaunul insotit de sange.

O alta clasificare a acestora ar fi hemoroizi trombozati si hemoroizi deplasati. Atunci cand exista un cheag de sange in zona anala cauzat de o ruptura, conditia este cunoscuta sub numele de hemoroizi trombozati. Acest lucru se intampla doar la hemoroizii interni. Hemoroizii, atunci cand se extind iesind afara din anus, se numesc hemoroizi deplasati.

Simptome Hemoroizi

Sangerarile in timpul tranzitului intestinal, mancarimile si durerile rectale sunt cele mai comune simptome ale hemoroizilor.

Hemoroizi externi

Durerea rectala apare, in special in cazul hemoroizilor externi. Sangele se poate acumula sub piele formand un nodul dureros. In acest caz este vorba despre hemoroizi trombozati sau coagulati. S-ar putea, de asemenea, observa dungi de sange pe hartie igienica dupa un scaun.

Hemoroizii externi prezinta zone de sangerare care apar sub piele langa anus, care pot fi simtite ca bucati grele. De asemenea, acestea nu se arata prin deschidere dar se dezvolta mai mult pe margine.

Hemoroizi interni

Cel mai frecvent simptom al hemoroizilor interni este sangerarea rectala. Puteti gasi dungi de culoare rosu deschis de sange pe hartie igienica sau de sange de culoare rosu aprins, in vasul de toaleta. Urmele de sange pot fi vizibile pe suprafata de scaun.
Alte simptome ale hemoroizilor interni :

Mancarime. Aceasta este o plangere frecventa, pentru ca mucusul se infiltreaza in cazul hemoroizilor interni si poate irita pielea anusului si cauza mancarimi.
Iritarea pielii....2010 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sigur ca da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hemoroizi are toata lumea, dar in functie de ceea ce consumi ei se dezvolta la baza anusului. E de la alcool, picant, efort prea mare etc. Sunt diferite unguente sau incearca sa te feresti de cele mentionate mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri